20h 01' ACTUALITATE Buzau
Vineri, 05 aprilie 2013

Șoferul de TIR, arestat pentru ucidere din culpă

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
3 voturi 1837 vizualizari 1 comentariu business2b@focustv.ro
UPDATE [20:01] 06 APR 2013 ›

Şoferul autotrenului care a accidentat vineri seară două minore pe raza localităţii buzoiene Limpeziş a primit sâmbătă mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Acesta va fi judecată în stare de arest pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

În vârstă de 28 de ani, şoferul a lovit pe o trecere de pietoni de pe raza comunei Limpeziş două surori, în vârstă de 12 şi 15 ani. Aceasta din urmă a decedat în drum spre spital iar sora ei a fost transportată cu un elicopter SMURD la un spital din Capitală.UPDATE [21:48] 05 APR 2013 ›

A DOUA FETIŢĂ PUTEA FI SALVATĂ? 

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, martor la accidentul din această seară de la Limpeziş, a confirmat că adolescentele lovite de TIR se aflau pe trecerea de pietoni. 

Oprişan a explicat că circula în aceeaşi direcţie cu TIR-ul, dinspre Bucureşti spre Buzău. Imediat după producerea accidentului, din sens opus, a ajuns la locul accidentului şi ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, care plecase, împreună cu Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, de la alegerile din PSD Buzău către Capitală. Nicolae Bănicioiu, de profesie medic stomatolog, a fost cel care le-a acordat prim ajutor fetiţelor. 
„Am făcut cu Nicu Bănicioiu tot ce a fost posibil omeneşte, una dintre fetiţe, totuşi, a murit. Îmi pare tare rău, erau surori, cealaltă a plecat cu un elicopter SMURD către Bucureşti.” a relatat preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan. Demnitarul vrâncea este de părere că vina pentru accident îi aparţine şoferului TIR-ului care circula cu viteză prin localitatea Limpeziş: 
„Şoferul nu şi-a adaptat viteza, a fost complet neatent. A încercat în ultima clipă să le evite, dar totuşi le-a agăţat cu remorca din spate şi fetiţele au fost grav lovite la cap. Fetiţa care a decedat cred că era lovită şi la coloană.” 

Nicolae Bănicioiu a declarat, la scurt timp după accident, că le-a resuscitat pe rând pe cele două fetiţe. În opinia sa, dacă manevrele ar fi fost executate în acelaşi timp, de două persoane diferite, putea creşte şansele de supravieţuire ale fetiţei de 15 ani care a fost preluată fără semne vitale de Ambulanţă. UPDATE [20:29] 05 APR 2013 › Minora de 15 ani a murit în urma accidentului produs în această după-amiază la Limpeziş. Sora ei, de 12 ani, este transferată la această oră la un spital din Capitală. În momentul preluării victimei de către un elicopter SMURD, medicii au declarat că fetiţa este în comă şi că nu ştiu dacă ea va supravieţui până la unitatea medicală. 


Accident cumplit, în această seară, la limpeziş. Un TIR a lovit două surori, de 12 şi 15 ani, în apropierea unei treceri de pietoni. Martori ai accidentului au fost ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan. Cel dintâi a resuscitat una dintre victime, iar Marian Oprişan a chemat Ambulanţa. Una dintre fete a murit.

MĂRTURIA LUI MARIAN OPRIŞAN DESPRE ACCIDENT:„Am ajuns în Limpeziş, am văzut fetele pe trecerea de pietoni, am redus viteza, şoferul TIR-ului, care venea din spate, le-a văzut târziu şi probabil, având greutate, n-a mai putut să frâneze până în trecere. A încercat să evite imapctul, a efectuat o manevră, TIR-ul a ieşit de pe şosea, dar le-a lovit pe cele două fete cu partea din spate"


Etichete: accident |  Banicioiu |  Limpezis |  Oprisan |  surori |  TIR
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

elena
06 aprilie 2013
dacă nu erau ei elicopterul smurd nu ar fi venit aşa repede .felicitări !felicitări şi ambulanţei care a oprit deşi avea alt pacient .din păcate soarta a decis pentru cealaltă fetiţă .


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU