17h 06' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 17 aprilie 2019

UPDATE Şoferul microbuzului spulberat la Bâlhacu, băut şi în clipa accidentului

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 2003 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [17:06] 18 APR 2019 ›
Şoferul care a produs catastrofa de la Bâlhacu, Victor Viorel Linţeanu, era băut şi în momentul în care a comis accidentul de luni seară. Surse de presă oficiale confirmă că la dosarul anchetei a sosit un document care confirmă că la prima probă de sînge avea 0,25‰ ml alcool pur. Poliţiştii de la Rutieră cu experienţă susţin că asemenea rezultat al probei de sînge arată ca Linţeanu a consumat alcool în timp ce conducea, întrucît după cum se ştie el preluase conducerea microbuzului plin cu romani, care se întorceau de la lucru din străinătate, de la Oradea, în jurul orei 12:00.

Mai mult, informaţia de mai sus mai arată că V.V. Linţeanu obişnuia să consume zilnic alcool la volan devreme ce, recent, poliţiştii de la Rm. Sărat i-au ridicat permisul de conducere după ce la testul "Drager" a ieşit o concentraţie de 0,10‰ alcool pur în aerul expirat, pe data de 7 februarie.


Amănunte incredibile ies la iveală în ultimele ore despre carnagiul de la Bâlhacu. De pildă, surse din antrajul anchetatorilor confirmate oficial susţin că şoferul microbuzului spulberat de tren a fost prins conducînd sub influenţa alcoolului de către poliţitii rutierişti buzoieni pe D.N. 2 E85 în apropiere de Rîmnicu Sărat,t.Evenimentul s-a produs în luna februarie a acestui an, iar permisul şoferului a fost reţinut după ce alcooltestul a arătat 0,10 ‰  mililitri alcool pur în aerul expirat. Uzînd de drepturile sale civile, şoferul vrîncean, fost poliţist acum ieşit la pensie, a contestat în instanţă reţinerea permisului, astfel că documentul i-a fost înapoiat şi a putut conduce pe mai departe. Judecînd, aşadar, prin prisma acestor informaţii, evenimentul sinistru de luni seară poate fi explicabil mai ales ca omul are un trecut profesional destul de nebulos.Surse din Poliitia Vrancea sustin ca V.V.L. a fost scos fortat la pensie pentru ca a fost condamnat la 1 an si 4 luni de inchisoare cu aminarea pedepsei pentru taiere ilegala de arbori de pe rza comunei Dumitresti ,acolo unde a si fost ajutor de sef de post de Politie.

 Etichete: alcool |  condus |  microbuzul |  prins |  spulberat |  volan |  Şoferul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU