21 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 21 octombrie 2019

Șofer Transbus, în greva foamei. Ce reclamă protestatarul

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2984 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

În mai puțin doi ani de la angajare a reușit să ajungă pe lista neagră a angajaților Transbus. Este vorba despre un șofer de autobuz care acum e amenințat cu concedierea, după ce conducerea societății de transport public în comun a constatat mai multe abateri disciplinare din partea angajatului. De partea cealaltă, bărbatul vorbește despre abuzuri din partea șefului și a ajuns să-și ceară drepturile printr-un protest dur. De luni, 21 octombrie, șoferul a intrat în greva foamei, fiind prezent cu pancarte atât în fața societății unde muncește cât și în fața Primăriei municipiului Buzău.

Nicolae Morteci s-a angajat ca șofer la Transbus în ianuarie anul trecut și, chiar dacă la început a considerat că și-a găsit locul de muncă potrivit, la mai puțin de doi ani a ajuns să facă greva foamei din cauza nemulțumirilor de la serviciu.
Bărbatul a început protestul de luni , așa că la primele ore ale dimineții, și-a luat o pancartă pe scria ”greva foamei” și s-a așezat în fața societății la care este angajat, pentru ca, după câteva ore, să se mute în fața primăriei municipiului Buzău. Motivul protestului îl reprezintă, spune el,  abuzurile repetate ale conducerii Transbus și sindicatului la adresa sa. Mai exact, spune bărbatul, nu este niciodată luat în seamă când are o nemulțumire.“ Am intrat în greva foamei, din cauza abuzurilor săvârșite de către conducerea Transbus. Orice neînțelegere din partea conducerii – dacă te duci cu o problemă și îți susții o cauză, ceri ceva și conducerea nu este de acord cu această problemă, nu se soluționează și, efectiv, nu te bagă nimeni în seamă.”  a declarat protestatarul Nicolae Morteci.  

De partea cealaltă, directorul Transbus, Gică Toader a prezentat situația, din punctul lui de vedere, chiar în fața aleșilor locali, care au dat nas în nas cu protestatarul când au intrat în sala de ședințe. Șeful societății de transport public în comun a explicat că, la angajare, bărbatul și-a asumat toate regulile pe care trebuie să le respecte la serviciu, însă, cu timpul, a comis abateri grave. De exemplu, nu a vrut să poate uniformă și nu a respectat timpii de călătorie pe traseele 10 și 7.
Nicolae Morteci recunoaște că nu vrea să poarte unfirmă, spunînd că este un abuz, și e hotărît să facă în continuare greva foamei. “ Eu am să încerc în continuare să fac ceea ce am început astăzi, până se autosesizează organele abilitate, să vină să se intereseze ce se întâmplă cu adevărat în societatea Transbus” a declarat Nicolae Morteci.  
Până acum, bărbatul a primit la serviciu atenționări verbale,  avertismente scrise și chiar sancțiuni financiare, dar pare că între el și conducere nu există cale de împăcare. Acum bărbatul este în concediu, dar se teme că odată ce va reveni la serviciu va fi concediat.
 


Etichete: Șofer |  foamei |  greva |  protestatarul |  reclamă |  Transbus
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU