02 [NOV 15] ACTUALITATE Buzau
Luni, 02 noiembrie 2015

Şofer reţinut după ce a lovit un pieton

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1044 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Un şofer a fost reţinut duminică seară după ce a lovit cu maşina un cetăţean care traversa regulamentar, pe trecerea de pietoni. Victima a scăpat teafără din accident, nefiind necesară interanarea în spital.

Poliţiştii l-au trimis însă în arest pe şofer, deoarece era băut şi conducea avînd permisul anulat.  Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, evenimentul a avut loc duminică în jurul orei 19.30.

În timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Republicii din direcția Unirii către strada Horticolei, un buzoian de 35 de ani a acroșat și accidentat un bărbat de 48 de ani din comuna Merei, care se angajase în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, semnalizată corespunzător. Pietonul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Buzău pentru îngrijiri de specialitate, însă nu a rămas internat. Buzoianul de 35 de ani a fost testat alcoolscopic, aparatul etilotest indicînd o concentrație alcoolică de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției s-a constatat că buzoianul avea permisul de conducere anulat. Împotriva acestuia s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore iar cercetările sînt continuate de către polițiștii rutieri.

Cazul nu este singular

Şoferul reţinut de poliţişti nu este singurul găsit băut la volan. În wekend, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au efectuat peste 300 de testări cu apa­ratele etilotest şi au întocmit nouă do­sare penale după ce tot atîţia conducători auto au fost depistaţi băuţi la vo­lan.

Cea mai mare valoare a concentrației alcoolice - 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat – a fost indicată în cazul unui bărbat de 33 de ani din comuna Vernești care a fost oprit pentru verificări de un echipaj rutier ce acționa pe DN 10. Șoferul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Buzău unde i-au fost prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoole­miei. 

Aceeași măsură s-a impus în cazul altor opt conducători auto depistați băuți în trafic în cazul cărora aparatele etiloteste au indicat valori cuprinse între 0,44 și 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.     


Etichete: lovit |  pieton |  reţinut |  Şofer
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU