30 [MAI 14] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 30 mai 2014

Societatea CJ Buzău nu are de lucru, dar face a doua rundă de angajări

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1914 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Abia înfiinţată de o lună şi fără a avea ceva concret de făcut, firma Consiliului Judeţean îşi măreşte deja schema de personal cu doisprezece oameni. Culmea este că Domenii Prest Serv îşi extinde aria serviciilor cu activităţi care sunt deja în obligaţia funcţionarilor din Consiliul Judeţean. 

Societatea Domenii Prest Serv s-a înfiinţat luna trecută şi ar urma să fie un fel de administrator al patrimoniului judeţului. Tot luna trecută s-a aprobat o schemă de personal cu 39 de posturi. 

În şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean aleşii au stabilit că Domenii Prest Serv se va ocupa de curăţenia în sediul Consiliului, de paza obiectivului dar şi de exploatarea centralei telefonice a instituţiei. 

O a doua decizie luată astăzi cu votul aleşilor judeţeni a fost aceea ca domeniile de activitate ale societăţii Consiliului Judeţean să fie diversificate. Astfel, Domenii Prest Serv ar urma să se ocupe şi de consultanţă şi management în afaceri, dar şi de gestionarea unui proiect european pe care administraţia îl are în derulare. Problema este că, prin lege, funcţionarii Consiliului au obligaţia de a acorda consultanţă primăriilor, iar prin proiectul european, funcţionarii din echipa de proiect şi-au asumat deja gestionarea acestei finanţări. Dar, administraţia judeţeană sare peste aceste amănunt şi dă drumul la angajări. Astfel, schema de personal de la Domenii Prest Serv se va mări cu douăsprezece posturi noi. 

Consilierii PDL au refuzat să voteze proiectul care prevedea modificarea organigramei societăţii, cu excepţia unui singur consilier democrat-liberal- Eliza Panait. Chiar şi aşa, proiectul a trecut cu votul majorităţii ceea ce înseamnă că administraţia judeţeană are undă verde la noi angajări. 

Este vorba despre un proiect care prevede înfiinţarea unei staţii pilot pentru exploatarea deşeurilor provenite din demolări. 

Consiliul Judeţean are însă deja, în schema proprie de personal, oameni care ar trebui să se ocupe de aceste lucruri. Acum, o dată cu delegarea acestor servicii, apare o întrebare: ce oameni vor desfăşura noile activităţi?


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU