28 [IAN 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 28 ianuarie 2020

Șocant! Un buzoian a găsit în cavoul familiei un mort necunoscut. Explicațiile administratorului cimitirelor FOTO&VIDEO

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3523 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Un buzoian a rămas șocat după ce a descoperit în cavoul familiei sale, deținut în coproprietate cu alt cetățean,  cadavrul mumificat al unei persoane necunoscute. Omul a sunat la 112  iar Poliția a deschis o anchetă pentru profanare de morminte, pentru a afla cine este persoana găsită în cavou dar și cum a ajuns cadavrul acolo.

Potrivit Poliției Județene, ancheta a fost demarată după ce un cetățean din Buzău a apelat 112 și, șocat, a povestit că în cavoul familiei sale, din cimitirul Dumbrava, se află rămășițele pământești ale unei persoane necunoscute.

Aceeași sursă a precizat că initial a fost deschis dosar penal pentru profanare de morminte, însă pe parcursul anchetei, s-a constatat că infracțiunea bănuită nu prea se confirmă.

Anchetatorii au aflat că respectivul cavou se află în coproprietatea a două familii. La un moment dat,  una dintre familii a hotărât să reînhumeze în partea pe care o deține rămășițele unei rude decedate în anul 1987 și care fusese înhumată într-un alt loc de veci din același cimitir, la circa 80 de metri distanță.  Respectivii coproprietari au plătit groparii pentru a deshuma cadavrul, însă nu au plătit și pentru reînhumare, fapt care ar fi trebuit să fie reglementat de societatea Urbis Serv,  administratorul cimitirelor, pentru a se ști, în final, ce se întâmplă cu rămășițele  odată dezgropate. 
Astfel, cadavrul a fost mutat dintr-o parte în alta, fiind introdus în cavou, fără a fi zidită, în final, partea de mormânt  deținută de rudele răposatei.

Astfel, s-a ajuns în situația ca celălalt proprietar al locului de veci să găsească în interior niște rămășițe umane, a căror proveniență nu și-a putut-o explica până la demararea cercetărilor de către Poliție.

Ancheta în acest caz este continuată de polițiști sub coordonarea unui procuror, însă având în vedere toate datele culese din teren, nu se creionează infracțiunea de profanare de morminte. 

Chiar și așa, fapta este halucinantă și este posibil ca ea să fie încadrată din punct de vedere penal.

Etichete: buzoian |  cavoul |  Șocant |  familiei |  găsit |  necunoscut
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU