BREAKING NEWS Buzau
05 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 05 mai 2018

Șoc! Oameni uciși de roiurile de albine

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
2 voturi 15846 vizualizari 1 comentariu business2b@focustv.ro

O activitate care ar fi trebuit să se desfășoară într-un cadru obișnuit s-a dovedit a fi fatală pentru doi apicultori din județul Buzău. Cei doi bărbați și-au pierdut viața, în această dimineață, după ce au fost atacați de albine în timpul operațiunii de mutare a unei stupini. Un al treilea bărbat, atacat și el de un roi, a intrat în șoc anafilactic, dar a fost stabilizat de echipajele medicale ajunse la fața locului și a fost transportat la spital.

 Accidentul a avut loc, în jurul orei 10,00, la Aldeni, comuna Cernătești, în apropierea unei zone cu salcîmi. Pavilionul apicol a fost transportat, în această dimineață, dintro-o zona de cîmpie, în una de deal, la Cernătești. La sosirea pe terenul pe care urmau să fie așezați stupii s-a produs un incident care le-a fost fatal celor doi bărbați. Ei au fost atacați de albinele dintr-un roi care provenea de la o altă stupină din apropiere. În acel moment, stupii din pavilionul lor erau deja pregătiți pentru descărcare, dar bărbații nu au mai realizat, s-au refugiat în mașină și au încercat să deplaseze mijlocul de transport. A fost, practic, manevra care a declanșat tragedia, pentru că mai mulți stupi, nefiind asigurați, s-au desprins, iar în cădere albinele au ieșit afară. Cînd au coborît din mașină ca să adune stupii, cei trei bărbați au fost atacați de roiurile dealbine. Doi dintre ei au murit –unul la fața locului, al doilea în ambulanța care îl transporta la spital-în timp ce un al treilea a avut șansa să supraviețuiască doar pentru că organismul său a fost mai rezistent și a reacționat diferit. Potrivit relatărilor de la fața locului, bărbații aveau zeci de înțepături pe corp și acest lucru a condus rapid la stop cardio-respirator. Victimele au vîrste de 42 și 33 de ani și sunt din comuna Berca. 


Pentru a treia victimă, aflată acum la spital, lucrurile au decurs într-un mod fericit în sensul că s-a reușit, prin manevre medicale specifice, scoaterea din șocul anafilactic, fiind ulterior transportată la spital. Bărbatul este stabil și conștient și, cel mai probabil, nu va rămîne internat. 
După alertarea echipajelor medicale, un al doilea apel i-a pus în gardă pe jandarmi. Martori de la fața locului au semnalat faptul că în zonă sunt foarte mulți localnici care, din curiozitate, s-au apropiat în mod periculos de zona în care se află cele două stupine și exista riscul unor noi atacuri. Jandrmii au creat un perimetru de protecție pe o rază de circa 200 de metri și asigură, și la această oră, măsuri de izolare. 


Între timp, la fața locului au ajuns apicultori profesioniști care încearcă să aducă roiurile în stupi și să elimine pericolul.Ulterior, polițiștii criminaliști vor începe investigarea condițiilor în care s-a produs tragedia. 
Există informații care arată că apicultorii decedați în această dimineață ar fi făcut cel puțin două greșeli care s-au dovedit a fi fatale: transportul albinelor în condiții de temperaturi ridicate și aproprierea de un perimetru în care exista deja o altă stupină. 

Asfel de accidente nu sunt o premiera pentru Buzau.Pe data de 13 iulie 2015 un politist a murit din cauza .Un poliţist în vîrstă de 38 de ani a fost ucis de o albină. El se afla în concediu şi îşi ajuta tatăl la stupi, cînd a fost înţepat de o albină.
Poliţistul a intrat în şoc anafilactic şi la foarte scurt timp s-a stins din viaţă. Echipa medicală de la ambulanţă, chemată la faţa locului nu a mai putut să îl ajute. Agentul Cornel Petre era ajutor de şef de post în comuna Brădeanu. Politistul se afla în concendiu şi a mers să îl ajute pe tatăl lui să lucreze la stupi, într-un lan de floarea soarelui. La un moment dat, se pare ca el a fost înţepat de o albină, iar pentru că suferea şi de anumite afecţiuni a început  să se simtă rău.Medicii au  confirmat  ipoteza conform căreia poliţiştul buzoian a intrat în şoc anafliactic după ce a fost înţepat de o albină. Rezultatul necropsiei arată că bărbatul a suferit un stop cardio-respirator cauzat de asfixie mecanică. Aşadar, Cornel Petre, ajutorul de şef de post din Brădeanu era alergic la insecte şi a intrat în şoc anafilactic după ce a fost înţepat de o albină.Etichete: albine |  Aldeni |  atac |  victime |  apicultori
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

flo
05 mai 2018
Din pacate tragic,vina este in totalitate a apicultorului,nu pui oameni la munca pana nu-i echipezi corespunzator(costum apicol-masca, manusi ,bocanci ) In strainatate nici nu ai ce cauta fara echipament,legile lor prevad amenzi usturatoare pt nerespectarea normelor de munca.Pacat pt cele intamplate.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU