07 [IAN 15] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 07 ianuarie 2015

Soborul Sfântului Ioan Botezătorul. Tuturor sărbătoriţilor: La multi ani!

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 946 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Azi este o nouă sărbătoare la început de an. Pe 7 ianuarie, în fiecare an, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan Botezătorul, cel care l-a botezat pe Hristos în Iordan, şi aproape 2 milioane de români cu numele de Ion, Ioan, Ioana, Ionela, Ionel şi alte derivate serbează această zi, cărora le spunem „La multi ani!”

Sfântul Ioan Botezatorul s-a născut în cetatea Orini, în familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, era o femeie foarte credincioasă. Naşterea prorocului Ioan s-a petrecut cu şase luni înaintea naşterii lui Iisus. Naşterea sa a fost vestită de către îngerul Gavriil lui Zaharia, în timp ce acesta slujea la templu. Pentru că nu a dat crezare celor vestite de îngerul Gavriil, Zaharia rămâne mut până la punerea numelui fiului său.

Cunoscut pentru smerenia sa, Sfântul Ioan Botezatorul a avut menirea de a pregăti poporul pentru primirea lui Mesia şi de a-L face cunoscut în Israel. Mesajul principal pe care el îl transmitea era: "Pocăiţi-vă, că s-a apropiat împărăţia cerurilor!"Etichete: Botezătorul |  multi |  Sfântului |  Soborul |  sărbătoriţilor |  Tuturor
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU