10 [MAR 16] ACTUALITATE Buzau
Joi, 10 martie 2016

Simularea Bacalaureatului, la final

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 862 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Elevii claselor a XI şi a XII-a, au susţinut ieri proba obligatorie a profilului şi specializării, Matematică sau Istorie, în cadrul simulării examenului de Bacalaureat. As­tăzi, numai elevii clasei a XII-a vor sus­- ţine proba la alegere a profilului şi specia­lizării, care se poate susţine la una din cele 10 materii: Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Sociologie, Psihologie, Econo­mie, Logică şi Filo­sofie.         Rezultatele la simularea Bacalaureatului vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.  
Familiarizaţi cu rigorile examenului
Simularea are ca obiective familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățămîntului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum și optimizarea pregătirii. “Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune”, precizează MENCȘ.

Teme prevăzute în programa de examen

Subiectele pentru simularea la nivel naţional a examenului de Bacalaureat, dife­-renţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare, au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe site-ul ministerului, încă din luna noiembrie a anului trecut. „Subiectele sînt proiectate astfel încît tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse pînă la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național de doi profesori din unitățile de învățămînt liceal în care elevii susțin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă)”, mai afirmă reprezentanții Ministerului Educaţiei.Etichete: Bacalaureatului |  final |  Simularea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU