17 [APR 14] ACTUALITATE Buzau
Joi, 17 aprilie 2014

Şi firmele vor putea plăti taxele online

Mihaela Vulpe alte articole de Mihaela Vulpe
0 voturi 1803 vizualizari 0 comentarii mihaelavulpe@sansanews.ro
Aplicaţia pentru plata taxelor online se extinde" Extinderea acestor servicii pentru persoane juridice va avea ca rezultat mărirea gradului de colectare la nivelul bugetului de stat.
De asemenea, această măsură va însemna eficienț
ă sporită atât la nivelul firmelor cât și la nivelul instituțiilor implicate în proiect.
Orice firmă va putea să depună declaraț
iile fiscale șsă își plătească impozitele online din fața calculatorului
 în loc să trimită un angajat să stea la coadă o perioadă mai lungă de timp"., se arată într-un comunicat emis de subsecretarul de stat al Ministerului pentru Societatea Informațională. 
 

Cozile în faţa ghişeelor la care se achită taxele şi impozitele devin istorie. Contribuabilii persoane fizice au şi acum posibilitatea să plătească dările din faţa unui calculator. În curând, însă, firmele vor beneficia de aceeaşi facilitate.

 

Sisemul ghişeul.ro permite în acest moment persoanelor fizice să achite, de acasă, din faţa calclatorului, taxele şi impozitele. Dacă acelaşi lucru ar fi posibil şi în cazul firmelor, lucrurile s-ar simplifica foarte mult, iar aglomeraţia ar dispărea din faţa ghişeelor de la birourile de taxe şi impozite.

 

Ministerul Societăţii Informaţionale lucrează, în prezent, la un act normativ care va diversifica soluţiile de plată online. Servicii de tip internet banking sau mobile banking vor fi disponibile prin Sistemul Naţional Electronic de Plată online a taxelor şi impozitelor.

 

Timpul mediu pentru o plată prin ghişeul.ro este, în prezent, de 4 minute, dar se încearcă reducerea lui. Cei care fac transferuri către bugetele locale sun scutiţi de comisioane, acesea fiind suportate din bugetele locale.

 

 Etichete: ghiseul.ro |  impozite |  online |  taxe
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU