12 [MAI 19] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 12 mai 2019

Şi fără apă caldă! Conflictul dintre Primărie şi R.A.M. a ajuns la Poliţie

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 2229 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Și fără căldură, și fără apă caldă, aceasta este situația în care ar putea ajunge mii de familii din municipiul Buzău. Riscul ca buzoienii racordați la sistemul centralizat să nu mai primească apă caldă la robinete crește tot mai mult. Ecogen Energy, producătorul de agent termic, intenționează să demareze procedura de intrare în insolvență. Acest lucru va fi discutat în adunarea generală a acționarilor societății care va avea loc pe 16 mai, ședință la care va fi prezent și un reprezentat al Primăriei, care deține o mică parte din acțiuni. Municipalitatea nu este de acord cu intrarea în insolvență a Ecogen, așa că vinerea trecuta, consilierii municipali l-au desemnat pe Emil Halcu să meargă la adunarea generală a acționarilor și să voteze împotriva intrării în insolvență a acestei societăți.

„Va fi un vot negativ pentru că este normal să fie așa, nu va avea o importanță mare deoarece primăria Buzău este acționar minoritar, așa cum se știe acolo. Deci mai avem în jur de 5% din acțiuni, ceea ce este nimic. Dar trebuia să venim cu un vot negativ pentru că altfel s-ar putea crede, se putea crede că noi suntem de acord cu ceea ce fac ei. Ecogen-ul și-a propus, pur și simplu, să închidă, prin insolvență, prin aprobarea insolvenței cu aprobarea adunării generale. Deci fug de responsabilități. Nu au făcut plata la timp către furnizorul de gaze naturale Engie și încearcă, practic, să dea o țeapă și la Engie și să dea o țeapă și primăriei Buzău.", a declarat pentru Focus TV , primarul Buzăului, Constantin Toma.

 

          Intrarea în insolvență a Ecogen Energy poate echivala cu sistarea furnizării apei calde către abonații racordați la sistemul centralizat.  În plus, soluția identificată de conducerea Primăriei Buzău ca populația să nu rămână fără apă caldă, respectiv punerea în funcțiune a unui cazan care să asigure în continuare funcționalitatea serviciului, este momentan blocată de Ecogen. Reprezentanții societății refuză echipelor Regiei Autonome Municipale să preia echipamentele din curtea firmei.

          „Deci ,ei vor să oprească furnizarea de agent termic, deci căldură și apă caldă. Deci ei, chiar dacă este proprietatea noastră, a municipiului Buzău și am dat și o hotărâre de Consiliu Local în acest sens, acel cazan să-l luăm de acolo, l-am dat prin hotărâre de Consiliu Local am decis să-l dăm în concesiune RAM-ului și RAM-ul să-l pună în funcțiune exact în Dorobanți I, ei refuză să lase echipele de la RAM să ia acest echipament de acolo. Am fost acolo inclusiv cu Poliția, nu eu personal, cei de la RAM. Luni,avem un termen, am cerut prin Ordonanță presedințială să putem interveni acolo cu o decizie judecătorească astfel încât să putem, dacă vreți, să luăm cu forța, bunul nostru din curtea lor. Deci așa de departe s-a ajuns.", a mai spus primarul Toma

 


Etichete: ajuns |  calda |  dintre |  Politie |  Primarie |  Scandalul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU