21 [FEB 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 21 februarie 2018

Și-a dat demisia!

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2308 vizualizari 0 comentarii

Au fost puși în pericol chiar de către cel plătit din bani publici să se îngrijească de siguranța lor. În timp ce părinții lor stăteau liniștiți, copiii lor s-au aflat în grija unui șofer inconștient, de pe microbuzul școlar al comunei Ghergheasa, care la începutul acestei săptămîni s-a urcat beat criță la volan.

Bărbatul angajat de Primăria Ghergheasa pentru a-i transporta pe copii cu microbuzul a făcut mai multe curse la începutul săptămânii, deși băuse bine înainte. Și dimineața și după amiaza, bărbatul a transportat copiii din Ghergheasa la Sălcioara, și nimeni nu și-a dat seama că șoferul era sub influența alcoolului. Pe de altă parte, autoritățile locale recunosc că nu ar fi pentru prima dată când bărbatul a consumat alcool însă niciodată nu a fost prins băut în timpul serviciului. Asta până zilele trecute, când a fost oprit în trafic de poliție și prins cu o alcoolemie de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Mai vorbea lumea că îi cam place păhărelul, dar nu ne-am așteptat să se urce beat la volan. Niciodată, pînă acum, nu a mai făcut ac est lucru. Nu a mai fost nevoie să luăm noi măsuri, pentru că și-a dat singur demisia”, a precizat primarul comunei buzoiene Ghergheasa, Vasile Gheorghe.

Nimeni nu și-a dat seama ce se întîmplă cu șoferul și în ce pericol sunt cei aproape 40 de copii care circulă zilnic cu microbuzul școlar, pînă cînd nu l-au prins polițiștii la un control de rutină.

Prins cu o alcoolemie extrem de ridicată, șoferul microbuzului școlar din Ghergheasa și-a recunoscut vina. Totodată, el și-a dat demisia din funcție.

În aceste condiții, autoritățile locale trebuie să scoată la concurs postul de șofer. Între timp, până când se va găsi un înlocuitor pentru bărbatul de 40 de ani, autoritățile au găsit o variantă pentru ca elevii să poată ajunge la școală. Copiii vor fi transportați la cursuri cu un autobuz ce aparține transportatorului care efectuează curse pe ruta Rîmnicu Sărat-Ghergheasa.Etichete: demisia
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU