11 [NOV 14] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 11 noiembrie 2014

Sergiu Băhăian, o nouă condamnare. Încă zece ani de închisoare!

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 1069 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Fostul finanţator al clubului de fotbal Gloria Buzău, Sergiu Băhăian, a primit o nouă condamnare luni, de zece ani de închisoare, pentru înşelăciune, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, după ce la fondul dosarului primise 13 ani.

Fostul finanţator al clubului Gloria a mai fost condamnat în octombrie la 12 ani de închisoare pentru că a înşelat opt firme. Pentru condamnarea actuală, Curtea de Apel Bucureşti a admis apelurile formulate de Băhăian şi de ceilalţi inculpaţi din dosar, a desfiinţat sentinţa dată de Tribunalul Capitalei, la fondul dosarului, în 6 iunie 2013 şi a hotărât să reducă pedepsele dictate atunci. Astfel, prin decizia de luni, instanţa l-a condamnat pe Băhăian la patru ani de închisoare, adăugând un spor de şase ani, astfel că acesta are de executat zece ani de detenţie. Părţile vătămate în acest dosar de înşelăciune au fost SC Monteverde Consulting SRL (fosta SC Italo Romena Leasing IFN SA), SC BT Leasing Transilvania IFN SA şi SC GEYER & Buchegger Leasing GmbH.
În 23 octombrie, Băhăian, Negureanu şi Mărculescu au fost condamnaţi definitiv, tot de către Curtea de Apel Bucureşti, într-un alt dosar de înşelăciune. Sergiu Băhăian a primit atunci 12 ani de închisoare cu executare, Dan Negureanu – zece ani de închisoare cu executare, iar Edward Marian Mărculescu – şase ani şi opt luni de închisoare, tot cu executare. Instanţa i-a obligat pe inculpaţi inclusiv la despăgubiri civile.Etichete: închisoare |  Băhăian |  condamnare |  Sergiu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU