17 [IUN 13] ACTUALITATE Buzau
Luni, 17 iunie 2013

Şercăianu nu este singurul vinovat de accidentul mortal de la Potoceni

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 1531 vizualizari 1 comentariu florinzafiu@sansanews.ro

Se extinde cercetarea în cazul accidentului provocat de către primarul comunei Cernăteşti, Valerică Şercăianu, şi asupra celui de-al doilea şofer implicat. Expertiza tehnică auto judiciară întocmită de către Biroul Poliţiei Rutiere Buzău stabileşte faptul că evenimentul rutier de pe raza localităţii Potoceni a avut loc după ce al doilea şofer aflat într-un autoturism Opel a pătruns pe contrasens fără să se asigure temeinic, în acelaşi moment în care edilul se afla într-o depăşire. Întrucât cel de-al doilea şofer a făcut o serie de declaraţii false din punct de vedere tehnic, în faţa anchetatorilor dar şi ca urmare a dinamicii accidentului, raportul de expertiză tinde să evidenţieze o culpă comună.


La jumătatea lunii mai o adolescentă de 15 ani a decedat şi o alta a ajuns în stare gravă la spital după ce primarul comunei Cernăteşti, aflat în stare de ebrietate, le-a accidentat pe marginea drumului.

În timp ce primarul comunei Cernăteşti se află în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău în calitate de inculpat în cazul accidentului de la Potoceni, procurorii îl cercetează şi pe cel de-al doilea şofer. Poliţiştii rutieri au finalizat raportul de expertiză tehnică, document din care rezultă o culpă şi al celui de-al doilea şofer. Conform acestuia, edilul Valerică Şercăianu, aflat în depăşirea autovehiculelor care circulau din faţă, a lovit cu partea frontală un autoturism Opel al cărui conducător auto a pătruns fără să se asigure pe contrasens. 

Martorii incidentului spun că 'cel de-al doilea conducător auto N.C.F. a creat starea de pericol atunci când fără să se asigure temeinic a pătruns pe banda de contrasens, probabil ocolind gropile din carosabil din dreptul străzii Omizii, banda pe care se afla la mică distanţă intrat în depăşire şi autoturismul JEEP'.

Plecând de la acest fapt procurorii îl cercetează şi pe cel de-al doilea şofer, în calitate de învinuit pentru producerea evenimentului rutier. 

Din rezultatul expertizei s-a aflat că ambii şoferi se deplasau cu viteză peste limita legală, primarul Şercăianu aflându-se şi în stare de ebrietate. Viteza cu care circula Şercăianu era de 91 de kilometri pe oră, iar a celuilalt conducător implicat în accident de 61 de kilometri pe oră.

Evenimentul putea evitat în cazul în care primarul Şercăianu nu ar fi condus sub influenţa băuturilor alcoolice dar şi dacă cel de-al doilea şofer ar fi respectat regulile de circulaţie.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

gigiBZ
17 iunie 2013
dc era baut sa suporte.ce trebuia sa moara 5,10 sa fie inculpaT?AAAAAAAAAAA E PRIMAR SI TREBUIE SA SCAPE


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU