16h 46' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 20 august 2013

Şercăianu la proces: 'Nu sunt vinovat 100%'

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
1 vot 1884 vizualizari 3 comentarii business2b@focustv.ro
UPDATE [16:46] 20 AUG 2013 ›
Instanţa a admis cererile lui Niţu de amînare a cauzei pentru a-şi putea angaja un apărător prelungindu-i cu 30 de zile dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 

În ceea ce-l priveşte pe primarul din Cernăteşti, Valerică Şercăianu, magistatrul care instrumentează cazul a admis solicitarea sa de a înlocui măsură de interzicere a părăsirii localităţii cu cea de a părăsi ţara. 

Următorul termen în proces a fost stabilit pentru 10 septembrie. Pînă atunci însă, celălalt inculpat în proces, Claudiu Niţu a fomulat o cerere de strămutare a procesului la Curtea de Apel Ploieşti care urmează să fie judecată pe 24 septembrie. Totodată, Niţu a formulat o plîngere şi împotriva procurorilor care au instrumentat acest caz.
Primarul comunei Cernăteşti, judeţul Buzău, Valerică Şercăianu, s-a prezentat astăzi, pentru prima oară, în instanţă în procesul în care este acuzat de uciderea unei adolescente, într-un accident pe care l-a provocat pe 21 mai anul acesta. Şercăianu a venit la proces însoţit de avocat şi a solicitat, la termenul de astăzi de la Judecătoria Buzău, înlocuirea interdicţiei de a părăsi localitatea cu interdicţia de a părăsi ţara. În faţa judecătorului de caz, primarul Valerică Şercăianu a declarat că vina pentru accident nu îi aparţine în totalitate.

În sală s-a aflat astăzi şi cel de-al doilea şofer judecat în dosar. Este vorba despre Claudiu Niţu, şoferul maşinii pe care Şercăianu o depăşea atunci când a produs accidentul. Niţu a cerut să îi fie prelungită valabilitatea permisului de conducere pentru că altfel nu poate avea o slujbă din care să îşi cîştige existenţa. 

La proces au venit astăzi şi bunicii materni ai fetei ucise în accident. Aceştia au cerut să fie admişi ca parte în proces, iar după şedinţa de judecată, au discutat cu cel de-al doilea şofer implicat în accident, Claudiu Niţu. 

Magistratul care judecă dosarul urmează să se pronunţe pe cererile exprimate astăzi în sala de judecată. 

Reamintim, pe 21 mai, primarul din Cernăteşti, Valerică Şercăianu, care se afla la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat un accident în localitatea Potoceni. Alesul local circula cu 81 de kilometri pe oră şi a intrat într-o depăşire. La un moment dat maşina pe care o depăşea şi-a schimbat direcţia, spre stânga, iar Şercăianu a pierdut controlul asupra Jeepului pe care îl conducea şi a ieşit de pe şosea lovind două fete şi apoi un stîlp. Una dintre victime a decedat. Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

sebastian
21 august 2013
scapa nenorocitul ca are bani...asa este in Romania....trebuie introdusa pedeapsa cu moartea...a fost baut la volan a ucis pe scaunul electric...rusine justitiei din Romania nici macar nu l-au arestat
anonim
01 februarie 2014
am o intrbare pentru tine: daca tu esti baut si vine unu si iti da un pumn si cazi peste un copil, iar acel copil moare, cine este vinovatul? tu ca erai baut sau nenorocitul care ti.a dat un pumn? asa sta treaba si aici. sariti cu gura pe primar ca era baut la volan,dar cauza principala a producerii accidentului nu a fost alcoolul. stau si ma intreb daca era asa de beat cum a.ti zis voi de ce a fost singurul care a incercat sa scoata fetita de sub stalp? de ce celalalt inculpat si.a schimbat declaratia de 4 ori? de ce?
Dorel.
26 aprilie 2016
Un asemenea rebut uman, gunoi social cum este acest Valerică Şercăianu ce a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru omor prin imprudenta si conducerea unui autovehicul fara a avea permis de conducere si este eliberat conditionat dupa ce a executat jumatate din pedeapsa si mai are tupeu sa se planga de conditiile de detentie. Pentru asemenea rebuturi umane as construi un alt canal in Romania si i-as pune sa dea cu tarnacopul de dimineata pana seara si pentru asemenea fapte le-as da cel putin 10 ani cu executare.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU