26 [SEP 13] ACTUALITATE Buzau
Joi, 26 septembrie 2013

Şercăianu, judecat tot la Buzău

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
1 vot 1139 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Procesul primarului din Cernăteşti, Valerică Şercăianu, acuzat de omor din culpă după ce a lovit mortal cu maşina o adolescentă, va continua să se judece la Buzău. Cererea de strămutare a procesului, formulată de al doilea inculpat din dosar, a fost respinsă. Decizia ca procesul să rămână la Buzău a fost luată de judecătorii Curţii de Apel Ploieşti şi este definitivă.


Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au judecat ieri cererea prin care al doilea inculpat din dosar, Claudiu Niţu, şoferul care era depăşit de Şercăianu în momentul producerii accidentului, solicita strămutarea procesului. 


Niţu explica faptul că la Buzău există prezumţia unei judecăţi părtinitoare având în vedere poziţia pe care o ocupă primarul din Cernăteşti şi atitudinea autorităţilor faţă de acesta. Motivele invocat de Niţu nu au stat în picioare în faţa judecătorilor, aşa că cererea de strămutare a fost respinsă printr-o soluţie definitivă.


În aceste condiţii, judecarea dosarului va continua la Judecătoria Buzău. În proces s-au consumat deja două termene. Prima oară când a fost audiat în sala de jduecată, primarul Valerică Şercăianu a declarat că nu se consideră sută la sută vinovat pentru accident.

În data de 21 mai anul acesta, primarul Valerică Şercăianu a urcat băut la volan şi aplecat dinspre Cernăteşti spre Buzău. La Potoceni, în timp ce efectua o depăşire având 91 de kilometri pe oră primarul a pierdut controlul volanului iar Jeep-ul său a ieşit de pe şosea şi a accidentat mortal o adolescentă de 14 ani.

 Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU