31 [AUG 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 31 august 2018

Sens giratoriu „desenat” și la Buzău

Redacţia sansanews.ro alte articole de Redacţia sansanews.ro
0 voturi 3663 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Un concept nou se face resimțit și la Buzău. După cum a menționat și viceprimarul Buzăului, Sorin Ionuț Apostu, într-o postare pe Facebook, este vorba despre un sens giratoriu cu marcaje realizat în fața Sălii Sportului.
 
„Atenție șoferi! Din această dimineață, a fost pus în funcțiune un nou sens giratoriu în fața Sălii Sporturilor! Este un concept nou pentru orașul Buzău, o minigirație din marcaje trasate, ce permite accesul mai ușor camioanelor și autobuzelor, de fapt un concept aplicat cu succes de câțiva ani la Cluj-Napoca, dar si în celelalte state europene. Așadar, un nou pas spre normalitate!”, a explicat viceprimarul Apostu, în postarea sa de pe Facebook.

Schimbarea din trafic înseamnă că minigirația menționată nu este construită, renunțându-se la elemente fizice care să delimiteze rondul, ci este făcută cu marcaj, „desenată” pe carosabil. Soluția este deja aplicată în Europa, iar acest model de sens giratoriu funcționează deja și în România, în deja ultra-occidentalul Cluj-Napoca, dovedindu-se simplă și eficientă.

Ideea vine în sprijinul conducătorilor auto dar și a transportului în comun, în speranța unui trafic cât mai limpede.

Sursă fotografii: Sorin Ionuț Apostu/Facebook.com


Etichete: Buzău |  desenat |  giratoriu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU