25 [APR 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 25 aprilie 2018

Semafoarele de la podul Mărăcineni aglomerează Centura

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1856 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Închiderea podului care face legătura între Moldova și Capitală determină autoritățile locale din municipiul Buzău să gîndească noi măsuri de fluidizare a traficului, inclusiv în oraș.Începînd de ieri, șoferii care ajung la intrarea prin Bariera Ploiești, zonă în care se lucrează intens la refacerea carosabilului și reamenajarea urbanistică, sunt sfătuiți să urmeze traseul pe centura ocolitoare. Conducătorii auto sunt informați că astfel pot scuti 20 de minute din timpul lor, pe care l-ar pierde în traficul din oraș. 


Toate aceste informații au luat forma unor indicatoare rutiere pe care, încă de luni spre marți noaptea, municipalitatea le-a instalat la toate intrările în Buzău. ”De luni noaptea, am adoptat și măsuri suplimentare, la recomandarea Poliției Rutiere. Au fost amplasate, la principalele intrări în oraș, indicatoare care avertizează conducătorii auto aflați în tranzit, că este mult mai util să folosească șoseaua de centură. Din estimările noastre, traversarea orașului, pe bulevardul Unirii, durează cam 30 de minute, pentru că avem în desfășurare lucrările de pe Calea eroilor, iar parcurgerea șoselei de centură durează 10 minute.” a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu. 


Singurul impediment este că, în orele de vîrf, intrarea de pe centură, pe podul de la Mărăcineni, poate dura 15-20 de minute, în condițiile în care zona este semaforizată, iar coloanele de mașini se întind pînă în zona de șosea prevăzută cu separatoare de sens. ”Da, în România e bine să eviți orașele. Aici, la Buzău, se merge bine pe centură pînă cînd te apropii de semafoarele astea de la pod. Aici se așteaptă 10-15-20 de minute.” ne-a declarat, ieri, în jurul prînzului, un șofer care tcomai intrase pe podul de la Mărăcineni în direcția spre Moldova. 
Alte indicatoare urmează să fie montate în zilele următoare și în comuna Mărăcineni. Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU