27 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 27 august 2019

Șefii puși de ALDE încep să plece acasă

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 3484 vizualizari 1 comentariu
Timotei Oprea si-a dat demisia de la Ministerul Culturii

A plecat de la Compania de Apă,  unde lucra de mai mulți ani ca purtător de cuvânt, pe o funcție de secretar de stat la Ministerul Culturii, însă mandatul său a fost extrem de scurt. Circa o lună și jumătate a rezistat Timotei Oprea pe postul de secretar de stat. El a fost nevoit să-și dea demisia după ce ALDE, partid care l-a propulsat pe postul de la Ministerul Culturii, a decis să iasă de la guvernare.

”Am făcut, alături de ceilalți miniștri și secretari de stat din ALDE, gestul politic de a-mi depune demisia din funcția de secretar de stat. Este o decizie firească, luată ca urmare a faptului că am votat, în Delegația Permanentă a ALDE, ieșirea de la guvernare, constituirea Alianței cu Pro România și susținerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale. Demisia va fi înaintată astăzi prim-ministrului României. Profit de ocazie pentru a mulțumi tuturor colegilor din Ministerul Culturii și Identității Naționale. A fost o plăcere și o onoare să îi cunosc și să lucrez cu aceștia.”a anunțat pe contul său de facebook Timotei Oprea.


Pe funcții de conducere, susținuți de ALDE mai sunt Florina Stoian, șefa învățământului buzoian, însă aceasta are un mandat câștigat în urma unui concurs, Fănică Bârlă, șef la Electrica Distribuție, Ovidiu Anghel director al Electrica Furnizare dar și Ștefan Jercan, șef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Buzău.
De asemenea, subprefectul Leonard Dimian a ajuns la vârful Prefecturii, pe 2 iulie,  susținut fiind de ALDE.
Noul subprefect al judeţului Buzău, Leonard Dimian, a fost învestit pe 2 iulie în funcţie. Leonard Dimian, fost consilier în Direcţia Generală a Finanţelor Publice Buzău, l-a înlocuit pe generalul Lucian Foca, acesta din urmă dându-și demisia.   Surse bine plasate din mediul guvernamental susțineau la momentul respectiv  că  explicațiile acestui eveniment sunt de ordin politic, ALDE Buzău reușind în cele din urmă să-și pună subprefect, post care aparține acestui partid prin algoritmul coaliției de guvernare. Impunerea însă s-a făcut printr-o presiune extremă pe care șeful ALDE Buzău, deputatul Adrian Mocanu, ar fi făcut-o la București în zilele și orele premergătoare moțiunii de cenzură,  atunci când PSD a fost nevoit să cedeze postul lui Foca pentru voturile împotriva moțiunii ale parlamentarilor ALDE Adrian Mocanu și, respectiv,  Dorin Bădulescu. Cum numirea lui Dimian s-a făcut în urma unor presiuni politice, e lesne de dedus că zilele sale în postul de subprefect de Buzău sunt numărate. Etichete: acasă |  încep |  Șefii |  plece
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

liviu
27 august 2019
da doamna Manolescu ITM nu pleaca ca pensionara sa sudat de scaunul de director


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU