21 [FEB 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 21 februarie 2018

Șefele de la Inspectoratul Școlar își vor căuta dreptatea

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2036 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Întreaga conducere a învățămîntului buzoian se pregătește pentru o nouă luptă în instanță cu Ministerul Educației. După ce au primit calificativul nesatisfăcător în urma evaluării activității din anul școlar 2016-2017, Florina Stoian, inspectorul școlar general dar și cele două adjuncte, sunt hotărîte să conteste verdictul comisiei și chiar să meargă mai departe, în instanță, pentru a-și căuta dreptatea.

Întreaga echipă de la conducerea IȘJ Buzău a primit calificativul nesatisfăcător pentru activitatea de anul trecut. O decizie care a venit ca un șoc pentru cele trei șefe ale învățământului buzoian.

„Toate concursurile, toate examenele pe care noi le-am organizat, acestea nu au prezentat deficiențe în organizare, nu am avut contestări, nu am avut procese, pe care să le pierdem. Toate trei am primit numai punctaj aferent calificativului nesatisfăcător, respectiv eu am 64 de puncte din 100, doamna Wamsiedel are 68 și doamna Palcău are 69. Vă pot preciza că sub 70 de puncte este ultima treaptă în evaluare. Ca să primești un calificativ ca ăsta, asta înseamnă să nu lucrezi pe aici tot anul ”, a spus la rîndul său inspectorul școlar general, Florina Stoian.

Cele trei șefe ale învățămîntului buzoian se consideră nedreptățite și acuză faptul că membrii comisiei de evaluare au dat dovadă de iresponsabilitate și au tratat totul cu superficialitate. Drept dovadă, inspectorii școlari prezintă fișele de autoevaluare, care arată cu totul altceva decît concluziile examinatorilor. Ceea ce consideră ele că ar trebui să ridice un semn de întrebare este faptul că tocmai fișele de autoevaluare lipsesc din dosarul de evaluare finală. „Fișa mea de evaluare și a colegelor așa arată și acesta este raportul argumentativ. Pentru fiecare afirmație pe rubrica respectivă am prezentat activitățile pe care le-am făcut, pe domeniul meu de competență, că nu înțelegeam unde am fost depunctată. Și, surpriză! Dacă fișa mea și a colegelor arată în acest mod, adică atribuțiile evaluate, criterii, punctaj maxim, autoevaluare, fișa care ne-a fost acordată de minister, a dispărut punctajul de autoevaluare și este doar punctajul dumnealor. Pentru mine este un mare, unde este fișa mea și a colegelor. Nu avem cum, după atît de multe argumente , după atîte activități, să rămînem cu nesatisfăcător. În istoria ministerului am întrebat și am aflat că nu au existat calificative de nesatisfăcător”, a spus inspectorul școlar general adjunct, Nela Wamsiedel.

Inspectorii școlari acuză și că reprezentanții Ministerului care s-au ocupat de evaluarea șefilor învățământului din teritoriu nu ar fi fost persoanele cele mai potrivite pentru o astfel de activitate.

„Dacă evaluarea ar fi fost făcută de colegi din minister, cu care noi interacționăm zi de zi, înțelegeam c au fost nemulțumiți, dar noi am fost evaluate de persoane din minister de care eu nu am auzit în viața mea. Eu nu mă aventurez să spun că este o chestiune politică, dar este rușinos, pentru că trăim într-o ară în care am vrea ca lucrurile săs e desfășoare corect, dar dacă au la bază alte criterii, vă spun sincer că mie îmi lasă un gust amar. Eu nu o să accept ca după 37 de ani de muncă cu performanțe, chiar foarte multe performanțe, să plec din instituție cu calificativul nesatisfăcător, dar nici nu voi lăsa să nu plătească cine mi-a creat acest prejudiciu. Atît timp cît în Buzău nu există niciun cadru didactic cu calificativul nesatisfăcător, nu bă supărați, dar eu n-am să accept că sunt ultimul om din învățămîntul buzoian!”, a declarat inspectorul școlar general adjunct, Nela Wamsiedel.

Inspectorii școlari așteaptă să primească oficial de la Ministerul Educației raportul de evaluare pentru a putea depune contestație și, în funcție de rezultatul contestației, vor stabili dacă vor merge în instanță sau nu. Reamintim că toți inspectorii generali demiși anul trecut de fostul ministru al Educației Liviu Pop, care au revenit pe funcții după ce au cîștigat în instanță lupta cu sistemul, și-ar putea pierde din nou funcțiile după ce au obținut calificative nesatisfăcătoare la evaluarea activitățiiEtichete: căuta |  dreptatea |  Școlar |  Șefele |  Inspectoratul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU