31 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 31 martie 2020

EXCLUSIV: Șefa de la Infecțioase a ieșit la pensie

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 3455 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Pensionare chiar la vârful grupului strategic în gestionarea crizei coronavirusului în județul Buzău. Șefa secției de boli infecțioase din cadrul Spitalului Județean Buzău a venit marți pentru ultima zi la serviciu. Medicul cu cea mai mare experiență în domeniu și un rol cheie în plină pandemie a ieșit la pensie anticipat. De miercuri, locul său va fi luat de un medic tânăr, care are doi ani de când lucrează în echipa medicală de la Buzău.

O cerere de pensionare zguduie lumea medicală din Buzău, mai ales în această perioadă de criză generată de noul virus. Șeful secției de boli infecțioase din cadrul spitalului județean Buzău a ieșit la pensie. Cu un rol cheie în gestionarea crizei COVID19 la Buzău, medicul Elena Damian a fost marți pentru ultima zi la serviciu.

"Într-adevăr de miercuri doamna dr. Damian, fosta şefă a secţiei infecţioase, a încetat contractul de muncă cu Spitalul Judeţean după zeci de ani de colaborare, dar, cu certitudine, dânsa nu a încetat contractul din cauza coronavirusului. Solicitarea e făcută cu o lună jumătate înainte pentru pensionare anticipată", a spus Claudiu Damian, manager la Spitalul Judetean Buzău

Locul său va fi ocupat de miercuri de Bogdan Micu, medic care se află în echipa medicală de la Buzău de doi ani. Alături de acesta va continua activitatea la secția de boli infecțioase și un medic angajat în urmă cu câteva luni. Pentru a acoperi necesitățile, cei doi vor face câte patru-cinci gărzi pe lună. Totuși, managerul unității medicale a cerut printr-o adresă trimisă Ministerului Sănătății prin intermediul Direcției de Sănătate Publică detașarea la Buzău a unor rezidenți din ultimul an pentru specializările boli infecțioase, urgențe și cardiologie. Documentele nu au primit încă niciun răspuns. Între timp, și o asistentă care-și desfășura activitatea la triajul din ambulatoriu, adică locul unde există și un risc ridicat de a intra în contact cu eventualii suspecți de coronavirus, a decis să se pensioneze. Deși spitalul nu se confruntă cu o lipsă de persoanal, cadrele medicale au ajuns să vină cu teamă la serviciu.

Deocamdată, cadrele medicale au ales să rămână în prima linie, iar până acum nu a fost înregistrată decât o singură demisie. Este vorba despre o doctoriță din cadrul serviciului de medicilă legală. Medicul și-a depus cererea în urmă cu trei zile și va mai continua să vină la serviciu încă 20 de zile. Etichete: anticipat |  Buzău |  ieșit |  Infecțioase |  pensie
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU