25 [IAN 16] ACTUALITATE Buzau
Luni, 25 ianuarie 2016

Şedinţa pentru bugetul judeţului expediată în 14 minute

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1266 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Mai puţin de un sfert de oră a durat cea mai importantă şedinţă a Consiliului Judeţean Buzău din acest an. Bugetul judeţului pe anul 2016 a trecut de votul consilierilor judeţeni la foc automat, fără prea multe discuţii, într-un plen incomplet, lipsit de vocile opoziţiei reprezentate de liberali. Cu cîteva mîini ridicate timid în semn de abţinere, bugetul consiliului a fost aprobat. Un buget nesatisfăcător, după cum recunosc cei din conducerea administrației judeţene, dar care determină instituţia să se preocupe mai mult de atragerea fondurilor europene.
Şapte consilieri judeţeni au lipsit astăzi de la cea mai importantă şedinţă a anului, aprobarea bugetului pe 2016. Printre ei, vârfurile de lance ale Opoziţiei, consilierul Dorin Bădulescu, copreşedinte al PNL Buzău şi Raul Florescu. Rîndul absenţilor a fost completat de liberalii: Claudiu Carpen, Cristi Romanescu, independentul Valentin Tănase, Andreea Gîdiuţă de la  PPDD şi social democratul Iulian Ghiveciu. Copreşedintele PNL, Dorin Bădulescu,  şi-a motivat absenţa prin probleme de ordin personal. Contactat telefonic, liberalul a declarat că şi dacă ar fi fost prezent în sală s-ar fi abţinut de la votul privind bugetul, care este slab şi oricum nu ar fi votat pentru un buget al PSD.

S-au abţinut în masă

Liberalii prezenţi la şedinţă s-au abţinut la toate proiectele care au vizat bugetul Consiliului Judeţean pentru 2016, alături de reprezentanta ALDE, Mariana Tudor. Chiar şi aşa, majoritatea PSD s-a impus la vot, în 14 minute bugetul fiind integral adoptat. Un timp record pentru o şedinţă de buget. Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ, a declarat la final că bugetul nu este mulţumitor, fapt pentru care instituţia va încerca în acest an să se axeze pe atragerea de fonduri europene.

Pesedişti uimiţi

Lipsa opoziţiei din plen i-a uimit pe reprezentanţii Puterii. Şedinţa de consiliu organizată în sala D. Filipescu a reprogramat şedinţa Colegiului Prefectural cu o oră mai tîrziu, adică pentru ora 11.00 în contextul în care se aştepta ca bugetul să nască luări de cuvînt, comentarii îndelungi şi amendamente.Etichete: bugetul |  expediată |  judeţului |  minute |  pentru |  Şedinţa
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU