12 [OCT 16] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 12 octombrie 2016

Şedinţă extraordinară pentru noua organigramă a Primăriei. Cine pleacă şi cine vine

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
9 voturi 1790 vizualizari 6 comentarii business2b@focustv.ro

Este doar o chestiune de zile pînă cînd angajaţii din Primăria Buzău şi de la structurile subordinate vor afla cine rămîne şi cine pleacă. Reducerile de personal se vor face prin adoptarea unei noi organigrame care a primit avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, aviz fără de care nu putea fi pusă în practică. 

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a anunţat în mesajul săptămînal pe are îl adresează buzoienilor cu ajutorul reţelelor de socializare, că noua organigramă a primăriei a primit avizul de la autoritatea de resort. Documentul a fost transmis încă din vară şi a suferit cîteva modificări înainte de a ajunge la forma care a fost aprobată. “Vom avea o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal pentru aprobarea noii organigrame. Astăzi (n.r. ieri), ne-a dat verde şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. La această şedinţă extraordinară vom supune aprobării şi o rectificare de buget pentru banii care s-au strîns în plus, faţă de estimările care s-au făcut la începutul anului, atunci cînd aveam deja un buget aprobat”, a declarta primarul Constantin Toma.   


Pentru a fi pusă în practică, noua organigramă trebuie adoptată şi de consilierii locali. Aceştia urmează să fie convocaţi într-o şedinţă extraordinară, săptămîna viitoare. După ce va primi votul aleşilor, organigrama care prevede redimensionarea unor direcţii, compartimente şi servicii, va fi aplicată. Din declaraţiile de pînă acum ale edilului-şef rezultă că peste 300 de poliţişti vor fi concediaţi întrucît angajarea lor a fost declarată ilegală de Curtea de Conturi. Reorganizarea presupune înfiinţarea unor direcţii şi departamente noi, dar şi desfiinţarea altora. De pildă, serviciile de asistenţă socială ar urma să fie reunite într-o singură structură ceea ce înseamnă că nu vor mai exista directori la Azilul de bătrîni, Adăpostul pentru oamenii străzii şi Cantina de Ajutor Social.  Pe de altă parte, se vor forma două direcţii cu puteri sporite: una destinată sectorului economic, alta pentru domeniul educaţiei. Acolo unde anumite posturi se desfiinţează, salariaţii vor primi preavize. În cazul în care rămîn posturi similare cu cele desfiinţate, atunci trebuie organizate concursuri în urma cărora se va stabili cine rămîne în activitate şi cine va fi concediat. În această situaţie sînt, de pildă, poliţiştii locali. Aceştia vor fi chemaţi la concurs pentru ocuparea celor aproximativ 140 de posturi care vor rămîne dintr-un total de peste 400. 


Etichete: extraordinară |  organigramă |  pentru |  pleacă |  Primăriei |  Şedinţă
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 5   -1

Comentarii

Localnic
12 octombrie 2016
Aveți informații ca va fi ședință de consiliu local? V-a declarat vreun paranoic așa ceva? Veniți mâine la ședință pentru declarații!
Redactia
12 octombrie 2016
În articol se precizează ca va fi ședința de consiliu local săptămână viitoare. Și, da, declarația se bazează pe o declarație din sursa oficiala.
buzoian
13 octombrie 2016
va dati seama ca buzoienii vor iesi pe strazi si vor sprijini salariatii. s-a umplut paharul. cei vinovati sa raspunda pentru ceea ce s-a creat in primarie
Tutunea
13 octombrie 2016
Vinovați sunt vreo 26000 de buzoieni care l-au tot susținut pe Bșcodeală în 20 de ani de cinste și corectitudine. Cine crede că va ieși cineva în stradă să-i susțină pe funcționarii, mulți dintre ei angajați pe pile și pe șpăgi se înșală.
Buzoian
13 octombrie 2016
Cine hotaraste an primari cine pleaca si cine ramane?
Politist Local
13 octombrie 2016
Au fost lasati pe drumuri peste 300 de salariati ai Primariei, copii acestor salariati vor suferi de foame si frig, acesti salariati au datorii la banci, unii vor ceda psihic, altii vor muri(cum s-a intamplat dealtfel), altii vor popula spitalele. Multe persoane bucuroase de reusita administratiei buzoiene si a acolitilor ei. Dupa fapta si rasplata. Intr-adevar o strategie bine pusa la punct de cativa din primarie de a inlatura salariatii., de a le provoca chinuri si dureri, de a fi adusi in pragul disperarii. Sub masca aceasta a nevinovatiei si a bunelor intentii au fost goniti salariatii din primarie.Urmeaza plata cu varf si indesat!!!!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU