01 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 01 aprilie 2020

Seceta nu ține cont de pandemie. ANIF începe campania de irigații

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2814 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare a anunţat miercuri că a demarat campania de irigaţii în acest an mai devreme, încă de la începutul lunii martie, în şase judeţe: Botoşani, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Galaţi şi Tulcea, pe fondul faptului că deficitul de apă din sol s-a mărit din cauza lipsei precipitaţiilor pe o perioadă îndelungată de timp, şi invită toţi fermierii să încheie contracte pentru livrarea apei.

"Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare a demarat campania de irigaţii în acest an mai devreme, încă de la începutul lunii martie, pe fondul faptului că deficitul de apă din sol s-a mărit din cauza lipsei precipitaţiilor pe o perioadă îndelungată de timp", precizează agenţia într-un comunicat.                                                                           

Introducerea apei pe canalele de aducţiune ce asigură necesarul de apă pentru irigaţii se face pe măsura solicitărilor, concretizate pe bază de comenzi certe, în urma încheierii contractelor multianuale sau sezoniere, arată ANIF.

"Astfel, începând cu data de 4 martie 2020 şi până în prezent, au fost pornite staţii de pompare din şase judeţe: Botoşani, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Galaţi şi Tulcea. În judeţele respective, în care au fost solicitări de apă pentru irigaţii, s-a introdus apă pe 588 km de canale de aducţiune şi distribuţie, funcţionând un număr de 35 de staţii de bază şi repompare aparţinând ANIF, 58 de staţii de punere sub presiune şi 41 motopompe aparţinând beneficiarilor (OUAI, FOUAI si alţii)", a informat ANIF.

Până la această dată, s-au irigat în total 4.699 ha, în principal la culturile de păioase.

"Având în vedere lipsa precipitaţiilor şi creşterea deficitului de apă din sol, ANIF invită, în continuare, toţi fermierii care încă nu au încheiat contracte pentru livrarea apei să facă demersuri în acest sens.  Amintim faptul că, în această perioadă, contractele se vor transmite numai prin format electronic, pentru evitarea contactului direct, ca măsură pentru a preîntâmpina răspândirea Coronavirus", mai arată reprezentanţii ANIF.

Etichete: irigații |  livreze |  pandemie |  pentru |  pregătită |  Seceta
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU