31 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 31 octombrie 2017

Se va reamenaja pasajul subteran de lîngă Catedrala

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
1 vot 1572 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro


Cine a prăbuşit gardurile de pe scuarul de pe Unirii
Gardurile de metal de pe B-dul Unirii în zona Catedralei "Sfîntul Sava" a fost luate la ţintă de şoferi. În două locuri gardurile au fost prăbuşite la pămînt şi aşa zac şi astăzi. Foarte probabil ca totul să fi fost produs de şoferi neatenţi, care au scăpat maşinile de sub control şi au nimerit pe scuar. E posibil ca accidentele să nu fi produs victime, cîtă vreme nici măcar la Poliţie nu există înregistrate ca evenimente rutiere. Ceea ce se des­prinde din vizonarea acestor poze este că situaţia pe drumurile din oraşul Buzău, mai ales pe timpul nopţii, pare scăpată de sub control. Aproape în fiecare noapte sînt semnalate tot felul de astfel de evenimente produse de şoferi şi, mai nou, de şoferiţe care, în inconştienţa lor, au transformat drumurile publice în piste de concurs. Autorităţile par depăşite de evenimente şi n-au, după cum uşor se poate vedea, nici o reacţie. (Doru GHEORGHIADE)


Pasajul subteran din zona Catedralei "Sfîntul Sava" a intrat în atenţia edililor municipiului Buzău. Nu a fost luată o decizie cu privire la funcţiona­litatea pe care o va primi. Şeful Primă­riei spune că, în primul rînd, va fi creat accesul în pasaj şi abia apoi i se va stabili o destinaţie.

Lucrări programate pentru anul viitor 
 
Bugetul municipiului Buzău pe anul viitor va cuprinde cel mai probabil și o sumă care va acoperi proiectul și lucrările de execuție pentru reamenajarea pasajului subteran  din zona Catedralei "Sfîntul Sava". Nu s-a hotărît destinația pentru că intenția autorităților este de a vedea mai întîi în ce stadiu se află amenajarea subterană. "Pînă acum n-am avut disponibilitate să ne ocupăm și de acest lucru. Altele au fost prioritățile. În viitorul apropiat ne vom apleca și asupra pasajului. În primul rînd va trebui să facem o groapă acolo pentru a avea acces la pasaj, să vedem ce e înăuntru. Apoi, va urma întocmirea unui proiect și execuția. Nu m-am gîndit ce se va face înăuntru, sigur e că nu va fi toaletă publică, așa cum era odată".

Pasajul a fost construit în 1987

Pasajul subteran care trece pe sub bulevardul Unirii pînă în intersecţia cu bulevardul Nicolae Bălcescu a fost construit în  anul 1987 şi avea rolul să fluidizeze circulaţia pietonală o dată cu apariţia unui teatru, aflat atunci în stadiu de proiect. Căderea regimului comunist a blocat toate iniţiativele administraţiei locale de pînă atunci. Fosta administraţie şi-a îndreptat din nou atenţia asupra pasajului la începutul anilor 2000, cînd au fost din nou demarate lucrările de reamenajare. La un capăt şi la celălalt al pasajului s-a prevăzut, însă, ridicarea a două construcţii ce aveau să funcţioneze ca spaţii comericiale şi care ar fi luat foarte mult din trotuare, mai ales în zona Bisericuţei Copiilor şi în urma demersurilor făcute de comercianţii din zonă şi de enoriaşii bisericii, în frunte cu preotul Mihail Milea, care au cerut să se renunţe la cele două contrucţii, lucrarea a fost oprită, iar gurile pasajului au fost acoperite. În anul 2010, Primăria municipiului Buzău a investit 150.000 de lei în astuparea pasajului care a rezistat 23 de ani sub formă de şantier peren, în mijlocul oraşului.Etichete: Catedrala |  lîngă |  pasajul |  reamenaja |  Sfîntul |  subteran
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU