19 [MAR 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 19 martie 2018

Se va planta Pădurea Centenar. Vezi unde!

Claudia Toader alte articole de Claudia Toader
0 voturi 2378 vizualizari 0 comentarii claudiatoader@sansanews.ro

În anul în care România sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire, mai multe păduri vor fi înființate în vecinătatea unor monumente ale eroilor. 


 Programul Național pentru aniversarea Centenarului prevede o serie de plantări simbolice pe raza localităților în care există monumente închinate eroilor căzuți în primul război mondial.  Este o acțiune declanșată în premieră de Ministerul Apelor și Pădurilor care presupune plantarea mai multor arbori, operațiune pe care o vor coordona silvicultorii. În județul Buzău sunt mai multe localități pe raza cărora există monumente închinate militarilor căzuți în primul război mondial. Este vorba despre Statuia Ostașului Român de la Siriu, Cimitirul eroilor români din aceeași localitate, Troița eroilor români –oraș Nehoiu, Monumentul eroilor români-Mărăcineni și Monumentul eroilor  români-Puiești. 


”Se va face o discuție cu reprezentanții primăriilor și ai ocoalelor silvice pentru a identifica suprafețele disponibile pentru plantare, unde se vor planta minimum 30 de puieți. Noi am început deja discuțiile.” a declarat Ionică Cherciu, inspector șef al Gărzii Forestiere Focșani. Etichete: Centenar |  eroi |  padure
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU