28 [NOV 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 28 noiembrie 2018

Se schimbă taxele de intrare cu autovehiculul în Crîng

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1909 vizualizari 1 comentariu doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Disputele pe tema intrării în Parcul Crîng continuă, aşa cum era de aşteptat. Ieri, Instanţa de Contencios Administrativ şi Fiscal a suspendat o Hotărîre a Consiliului Local Municipal nr. 230/28.09.2018 care reglementa circulaţia autovehiculelor pe bretelele care tranzitează pădurea Crîngului către parc, de această dată procesul fiind deschis de societatea "New Generation Club S.R.L.", patronată de Gheorghe Vlase, cel care deţine restaurantul de pe Insuliţă.   
Cu puţin timp în urmă, un alt agent economic, cel care patronează restaurantul "Conacul Trandafirilor" a obţinut suspendarea executării H.C.L.M. 230/ 28.09.2018.  
Evident, cele două soluţii au fost date de completuri diferite şi este de aşteptat ca şi societatea care deţine "Club Maxx" să obţină o soluţie identică. Între timp, însă, municipalitatea a instituit taxe de intrare pe nou botezata "Aleea Căprioarei" care leagă centrul parcului de intrarea dinspre patinoarul artificial. În baza unei H.C.L.M. nr. 25/1996. Acum Executivul primăriei a decis să reactualizeze taxele, iar viceprimarul Ionuţ Apostu a făcut publice viitoarele taxe ce ar fi supuse dezbateri publice, pe contul său de F.B.:  
„Părerea dumneavoastră contează!!!! Au fost publicate în dezbatere publică taxele de acces în Parcul Crâng pentru anul 2019: Taxele stabilite prin Hotărârea nr. 25/1996 pentru limitarea accesului cu autovehicule în parcul Crâng, cu modificările ulterioare:  * a). pentru accesul cu autovehicule proprietatea: persoanelor fizice si a persoanelor juridice:
- fiecare acces - 20 lei/acces
- abonament - 300 lei/lună  * b). pentru accesul cu autovehiculele în vederea aprovizionării unităţilor de alimentaţie publică existente în parcul Crâng, fiecare societate de aprovizionare:- 300 lei/lună  Așteptăm cu interes părerile buzoienilor până la ședința Consiliului Local Municipal din luna decembrie.  Intenția municipalității este de a proteja Crângul de poluarea auto, de a trata așa cum se cuvine o arie protejată fără a aduce vreun prejudiciu activităților economice sau persoanelor care se află în imposibilitatea de a ajunge în Crâng fără un autoturism!  PS Vă invit și vă aștept la dezbaterea publică din 7 decembrie."Etichete: autovehiculul |  Crîng |  intrare |  schimbă |  taxele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

ionescu
28 noiembrie 2018
Ar trebui permis accesul cu auto in limita locurilor de parcare existente in Parcul Crang.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU