24 [IUL 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 24 iulie 2018

”Se fac de râs!” Alba-neagra cu șefia Inspectoratului Școlar

Sorin Dinco alte articole de Sorin Dinco
1 vot 2028 vizualizari 0 comentarii

Joc de nervi în revenirea la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Buzău, a celor trei șefe demise de Ministerul Educației Naționale.

În timp ce avocatul părților câștigătoare în procesul de revenire pe funcții trimite sesizări ministrului Educației, să emită ordinul de repunere în funcții pentru Florina Stoian și adjunctele ei, Nela Wamsiedel și Daniela Palcău, ”deîndată”, timpul se scurge și în favoarea părților ce ar urma să fie înlocuite. Legislația invocată prevede 5 zile ca termen în care se poate face recurs la sentința dată de către Curtea de Apel Ploiești, pe 18 iulie a.c.

”E un abuz din partea ministrului Educație. Așa cum scrie în lege (Legea 554/ 2004 privind contenciosul administrativ – nota noastră), ministrul trebuia să emită ordinul de repunere în funcții în 24 de ore. Încă din dimineața de vinerea trecută”, ne-a declarat, azi, Florina Stoian, generala suspendată a școlilor din județ, ”la mapa ministrului a ajuns comunicarea de grefă de la instanța din Ploiești, ceea ce însemna ca, până ieri, ordinul să fi fost emis.”

Termenul de 24 de ore este interpretabil, Legea 554 despre care ne spune Florina Stoian face vorbire despre ”situații de maximă importanță” pentru funcționarea instituțiilor publice. Generala încă suspendată insistă: ”Se spune ca ordinul să fie emis ”deîndată”, ceea ce, în uzanțele avocățești se traduce în termenul cel mai scurt de la luarea la cunoștință a deciziei instanței. De aceea vorbim de ”24 de ore”. Nu înțelegem de ce ministrul întârzie.”

Ion Dobre, liderul Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Buzău, comentează revoltat situația: ”Indiferent de cum interpretează legea unii sau alții, de ce meciuri politice alimentează această suspendare în aer a Inspectoratului Școlar, să ne gândim că totul se întâmplă pe bani publici și că se fac de râs.”

Indignarea liderului sindical trimite la ultima situație în care un general al școlilor din județ, Dumitru Ene, a trecut precum Florina Stoian, și care, la finalul procesului de repunere pe funcție a încasat despăgubiri de peste 700 milioane lei vechi, bani cât să construiești o școală sau să repari alta.
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU