BREAKING NEWS Buzau
13h 54' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 09 ianuarie 2018

UPDATE Despescu,mentinut la virful Politiei Romane

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
1 vot 2825 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro
UPDATE [13:54] 10 IAN 2018 › Chestorul Bogdan Despescu și-a făcut treaba la vârful Poliției Române. Este concluzia  premierului Mihai Tudose care a decis să îl mențină în funcție pe generalul buzoian. Premierul a spus în debutul ședinței că un lucru de remarcat este faptul că polițistul pedofil a fost prins la două yile de la comiterea faptei.
 Pe de altă parte, prim ministrul i-a dat la dispoziție  o săptămână lui Bogdan Despescu pentru a veni cu plan de măsuri după scandalul polițistului pedofil.
VUPDATE [11:13] 10 IAN 2018 › Generalul de Politie buzoian a picat ,ieri ,in mijlocul unor jocuri politice care se duc intre gruparile din PSD ,desi, n-are nici o raspundere directa in criza aparuta in Ministerul de Interne.Cu toate acestea seful Poliţiei Române,  Bogdan Despescu, la această oră,se afla ffață în față cu premierul Mihai Tudose, căruia îi prezintă raportul de activitate. Asta după ce ieri, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a propus  demiterea lui Despescu, în urma scandalului poliţistului reţinut pentru agresarea sexuală a doi copii.  Şeful Poliţiei Române a ajuns la Palatul Victoria  miecuri în jurul orei 10.00 și este încă la discuții cu premierul.


Ministrul de Interne, Carmen Dan i-a trimis, marți, premierului Mihai Tudose cererea de demitere din funcție a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu. "Așa cum am anunțat am cerut clarificări de la Poliția Română. Am constatat că nici un șef din Poliție nu și-a asumat nici un fel de responsabilitate pentru că o astfel de persoană cu antecedente a fost încadrată. Am descoperit că superficialitatea testărilor a dus la situația ca astfel de oameni să ajungă în Poliție. Mă declar total nemulțumită de explicațiile pe care le-am primit. Nu am văzut în aceste zile pe nimeni dintre șefii Poliției Române să apară și să dea explicații. Această atitudine este o constantă pe care eu mi-o asum că nu am putut să o schimb. Singura măsură pe care am văzut-o luată a fost demiterea domnului Emil Vornicu. Nu este suficient. A lipsit o întrebare clară: Cum de nimeni din cei care aveau atribuții de cunoaștere a polițistului nu a știut despre aceste devieri comportamentale? Ce s-a întâmplat cu șefii care au auzit de astfel de acuzații asupra unui polițist? Nu-mi explic de ce informația primară a fost raportată cu întărziere ministrului. Vreau să avem curajul de a ne asuma că avem probleme în sistem și să putem găsi soluții. I-am cerut domnului Despescu să aibă o discuție cu șeful Serviciului Omoruri ca să aflăm detalii din dosarele din anul 2012. I-am trimis deja premierului cererea de înlocuire din funcție pentru șeful Poliției Române, chestorul șef Bogdan Despescu. Am cerut premierului împuternicirea pentru o perioadă de 6 luni în această funcție a domnului chestor principal Cătălin Ioniță, actualul șef al Direcției Generale Anticorupție, acesta având un mandat explicit de a finaliza această diagnoză de sistem pe care am cerut-o în cursul zilei de ieri. " a declarat mass mediei ministrul  Carmen Dan.Etichete: Bogdan |  buzoianul |  demiterea |  Despescu |  șefului |  Poliției |  Române
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU