01 [AUG 13] ACTUALITATE Buzau
Joi, 01 august 2013

Se caută profesori români pentru şcolile din Europa

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1586 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Educatoarele, învăţătorii şi profesorii care doresc să profeseze în afara ţării se pot înscrie în procedura de selecţie demarată de Ministerul Educaţiei în această lună. 

Începînd cu anul şcolar 2013-2014 se vor deschide la Şcoala Europeană Bruxelles patru noi secţii de limba română la nivelul învăţămîntului preşcolar primar, gimnazial şi liceal, aşa încît se caută profesori care să ocupe aceste posturi.

Dosarele de înscriere vor cuprinde actele de studii, de identitate, certificatul medical care să ateste că dascălul este apt de muncă, precum şi alte acte care dovedesc activitatea didactică desfăşurată în medii multiculturale, la nivelul învăţămîntului preşcolar, respectiv primar, în funcţie de postul pentru care concurează.

Selecţia va fi aspră şi pentru ocuparea posturilor vacante, selecţia va urma 4 etape succesive: verificarea dosarelor de înscriere, interviu, evaluarea dosarelor de înscriere şi o probă scrisă.

Calendarul selecţiei

Înscrierea candidaţilor se va realiza la sediul Ministerului Educaţiei Naţionale în perioada 15-16 august urmînd ca pe 19 să fie verificate dosarele fiind afişate rezultatele evaluării administrative.

Pe 20 august va fi susţinut interviul, urmînd ca pe 21 iulie să fie afişate rezultatele interviului.

În perioada 21-22 august vor fi evaluate dosarele de înscriere, respectiv vor fi afişate rezultatele evaluării, iar pe 23 august se va susţine proba scrisă, rezultatele parţiale ale selecţiei fiind afişate pe 26 august, în aceeaşi zi depunîndu-se şi contestaţiile.

Profesorii vor afla dacă au fost aleşi să predea la şcolile europene pe 28 august, cînd vor fi afişate rezultatele finale.


Etichete: Europa |  şcoală |  profesori
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU