16 [IAN 20] ACTUALITATE Buzau
Joi, 16 ianuarie 2020

Se caută mentori pentru copiii din grija statului. Oferă-le 3 ore pe săptămână

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2889 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Se caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament, care nu au familia aproape. Apelul este lansat de asociația Ajungem MARI Buzău, care caută persoane cu suflet mare, dispuse să meargă în centrele de plasament să petreacă timp cu copiii, să ii ajute la teme, sa recupereze materia scolara si sa se bucure de jocuri si activități interactive. Ar fi nevoie de cel putin 30 de persoane care să le fie alături celor 150 de copii din centrele de plasament, apartamentele si căsuțele de tip familial din Buzău si Râmnicu Sarat.
”Poate pentru că unii nu sunt foarte obisnuiti ar putea suprinzător că avem nevoie de adulți pentru că în centre deja avem copii destul de mari, au un anumit tip de nevoi și nu vorbim doar de activitățile pe care voluntarii le desfășoară oricum,  dar sunt adolescenți care sunt în fața unor examene importante acum, au de luat decizii importante. Oricine are ceva de oferit. Avem profesori, medici, asistenți, studenți, avem oameni muncitori care le pot oferi copiilor o mulțime de exemple”, a declarat  Cristine Ersen de la programul Ajungem Mari.

Buzoienii care au cel puțin 16 ani și care vor să fie alături de acești copii trebuie doar să completeze un  formular online de inscriere până în data de 9 februarie. Apoi vor participa la un un program de pregătire si vor fi repartizati in functie de abilitati si de programul lor. Voluntarii vor merge in perioada aprilie-noiembrie 2020 in echipe de câte 2 la grupe de 3-6 copii pentru sedinte de recuperare sau pregatire scolara, ateliere de cunostinte generale si ateliere creative. Vor sta de vorbă și se vor juca cu cei mici câte 3 ore pe saptamană.
Programul educational dedicat copiilor defavorizați se desfășoară în 24 de județe și în  Bucuresti. In Buzau programul a demarat in 2015 și în prezent echipa numără 30 de voluntari. Însă, numarul acestora a fost mereu sub cel necesar pentru a acoperi nevoile copiilor din judet. De exemplu, in Ramnicu Sarat sunt doar 6 voluntari pentru cei 60 de copii din casutele de tip familial.
Etichete: caută |  copiii |  grija |  mentori |  Oferă |  pentru |  statului |  săptămână
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU