13h 11' ACTUALITATE Buzau
Luni, 19 noiembrie 2018

Dosarul Maternitatea,repus pe rol

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2224 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
UPDATE [13:11] 19 NOV 2018 › Asa cum era previzibil,Dosarul Maternitatea a fost repus pe rol.Specialistii in drept penal spun ca asta inseamna  ca procesul se intoarece,practic,la ultimul termen cind se pun ,din nou,concluzii scrise si se anunta pronunarea sau,daca judecatorii considera se pot relua unele audieri ori cere alte expertize etc.Asa incit nu se poate aprecia cit va mai dura judecata in noile conditii.  Iata decizia noului complet de 5 magistati ai Inaltei Curti:Soluție: Repus pe rol
Detalii soluţie: Minuta încheierii: În baza art. 395 Cod procedură penală, repune cauza pe rol urmare celor statuate de Curtea Constituţională în data de 07 noiembrie 2018 în soluţionarea conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte. Fixează termen la data de 10 decembrie 2018, Completul de 5 Judecători Penal 2, ora 09,00, Sala Secţiilor Unite – E103, pentru când se vor cita părţile. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 19 noiembrie 2018.


 .Dosarul Maternitatea, în care fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu, aproape de un verdict final. După doar 5 termene, magistraţii Curţii Supreme sunt asteptati sa se pronunte în apelul formulat în acest caz. Pronuntarea a fost aminata pentru astazi ,19 noiembrie 2018, insa si posibilitatea ca judecatorii din completul de cinci sa amine pronuntarea, deoarece componenta acestuia s-a modificat dupa o tragere la sorti.
Primul termen în apel a fost în luna martie, iar de atunci au mai avut loc încă 4 şedinţe de judecată. Iar la termenul de ieri, magistraţii Înaltei Curţi au stabilit termen pentru pronunţare data de 5 noiembrie.

Reamintim, în dosarul Maternitatea, procesul a început în primăvara lui 2014. Victor Mocanu a fost acuzat că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău ar fi încheiat ilegal 8 contracte de furnizare a unor echipamente medicale la Maternitatea Buzău. Unele echipamente nici nu au fost livrate, iar altele erau închiriate pentru inaugurarea maternităţii în plină campanie electorală în 2012. Toate aceste lucruri au fost posibile în urma unei înţelegeri pe care Victor Mocanu ar fi avut-o cu administratorul firmei respective.
Victor Mocanu a fost condamnat în iulie 2016 la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru fapte de corupție. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la închisoare și ceilalți 3 inculpați, dar au primit pedepse mai ușoare.Sentinta din acest dosar are si o importanta politica deorece ,poate influenta cariera deputatului Adrian Mocanu,fiul fostului presedinte al CJ Buzau,care ,actualmene ,este seful filialei judetene a ALDE 


Etichete: aşteaptă |  Dosarul |  Maternitatea |  pronunaţarea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU