29 [MAI 14] ACTUALITATE Buzau
Joi, 29 mai 2014

Se anunţă o vară secetoasă, iar fermierii au puţine contracte de irigaţii

Adrian Marin alte articole de Adrian Marin
0 voturi 1772 vizualizari 0 comentarii adrianmarin@sansanews.ro
Se anunţă o vară secetoasă, iar fermierii au puţine contracte de irigaţii

Anul acesta este prognozată o vară secetoasă, dar cu toate acestea, agricultorii nu se înghesuie să îşi asigure culturile în faţa acestui fenomen.

 

Conducerea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, filiala Buzău, a ieşit la raport, în şedinţa Colegiului Prefectural, cu situaţia contractării serviciului de irigaţii, la nivelul judeţului. Un raport care arată că, deşi la Buzău sunt tarife de 30 până la 50 de lei pe mia de metri cubi de apă, proprietarii de terenuri cultivate nu se înghesuie să contracteze acest serviciu.

 

Din păcate, dacă suprafaţa ar creşte, ar exista riscul ca serviciul de irigaţii să nu poată fi asigurat din cauza colmatării unor tronsoane din canalele de irigaţii. Tocmai de aceea, administratorul sistemului de irigaţii a fost avertizat astăzi să treacă la curăţarea acestora. Avertismentul a venit din partea prefectului de Buzău, dar responsabilii ANIF au răspuns că vor face acest lucru, atunci când vor avea cereri clare şi ferme

 

Pentru această vară, conducerea ANIF s-a pus la adăpost şi în privinţa unei posibile raţionalizări a apei pe timp de secetă. Instituţia a notificat Sistemul de Gospodărire a Apelor să nu-i mai lase pe fermieri la mâna naturii, pe timp de secetă, pentru că există suficiente rezerve de apă în lacul de acumulare de la Siriu.

 

 

 Etichete: asigurare |  fermieri |  irigatii |  seceta |  culturi
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU