24 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 24 octombrie 2019

Școală după model german, la Buzău. Oamenii de afaceri susțin proiectul

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 3638 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
Campusul școlii Germane va fi amenajat la Liceul Nenițescu

Buzăul ar putea avea de anul viitor o unitate unde elevii vor fi școliți după model german, așa cum se întâmplă la Brașov. Este vorba despre un campus unde sute de copii vor avea șansa să învețe o meserie, având în același timp susținerea financiară a patronilor care, la finalizarea studiilor, le garantează locuri de muncă. Primarul Buzăului a venit cu ideea înființării unei astfel de școli, după ce anul trecut a vizitat școala germană de la Brașov și a rămas impresionat de ceea ce a văzut acolo. Așa că miercuri, cei mai importanți oameni de afaceri din Buzău s-au întâlnit și au pus la punct detaliile înființării unui ONG care va sta la baza înființării unei astfel de școli și la Buzău .
”Dorim să facem un învățământ profesional de performanță la Buzău, după modelul școlii germane de la Brașov. Toate firmele mari vor să participe la acest lucru, împreună cu Ministerul Educației. Există și o a agenție a Guvernului pe această formă de învățământ dual. Se va înființa un ONG, un club al oamenilor de afaceri buzoieni care să contribuie și cu bani și alături de Primărie și Guvern să creăm un învățământ profesional de excepție”, a declarat primarul municipiului, Constantin Toma.

Toate etapele trebuie parcurse destul de repede pentru ca noua școală să-și poată deschide porțile chiar din anul școlar viitor, a mai spus edilul șef buzoian.

Ideea înființării unei astfel de școli a fost primită cu bucurie de mediul de afaceri din Buzău mai ales că există o criză acută de forță de muncă. Deși în județ funcționează destul de bine învățământul dual, iar multe dintre firme au déjà elevi pe care îi formează în acest sistem, numărul absolvenților este în continuare foarte mic în comparație cu cererea de forță calificată de muncă.

Cu alte cuvinte, odată înființată o astfel de școală, mingea va fi aruncată în curtea viitorilor cursanți. Depinde de ei de cât de mult își doresc să învețe o meserie și cât de serioși sunt. Pentru a ajunge să fie acceptați la școala de meseriași singura condiție va fi nivelul de pregătire. La fel ca și la Brașov ei trebuie să aibă note foarte bune  pentru avea burse de studiu.
Patronii buzoieni și toți ceilalți factori implicați în formarea școlii de meseriași vor avea avea o nouă întâlnire peste trei săptămâni , atunci urmând ca fiecare să vină cu propuneri exacte în ceea ce privește numărul de elevi pe care îi poate susține în fiecare an precum și meseriile în care ar dori să pregătească forță de muncă. Tot atunci vor fi puse cap la cap toate detaliile organizatorice pentru ca acest ONG să poată primi în scurt timp și certificatul de naștere.
Etichete: afaceri |  Buzău |  Școală |  german |  model |  Oamenii |  proiectul |  susțin
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU