18 [AUG 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 18 august 2017

S.C.M.Gloria Buzau si Centrul de Stiinte,blocate de Casa Alba

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
5 voturi 2128 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

După ce au trecut de criticile Opoziției și au fost adoptate în şedinţă extraordinară, cu votul majorității, două dintre hotărîrile Consiliului Local Municipal Buzău, s-au oprit la Prefectură. Juriștii instituției cer clarificări pe care municipalitatea s-ar putea să nu le poată da. Asta pentru că analiza pentru legalitate se face exact pe acele aspecte pe care le-a semnalat și consilierii Opoziției atunci cînd s-au abținut de la vot sau au votat împotrivă. Lucrurile vor fi lămurite pînă la următoarea ședință de Consiliu.
  Probleme cu denumirea
Hotărîrile aflate în analiză sînt cele privind înființarea clubului sportiv al Primăriei Buzău, căruia i s-a dat numele de Gloria, deși marca este înregistrată, dar și înființarea unui centru de științe, în Buzău. În primul caz, discuția se poartă în jurul denumirii date noului club sportiv al primăriei. Sport Club Municipal Gloria Buzău conține marca Gloria care este deja înregistrată de fostul club de fotbal din Crîng, aflat acum în faliment. Instituția Prefectului a cerut municipalității să vină cu dovada de la Ministerul Justiției cu privire la disponibilitatea denumirii clubului.  
Documente neconvingătoare
În al doilea caz, cel al înființării unui centru de științe în Buzău, printr-un parteneriat între Consiliul Local și un ONG, nelămuririle apar de la documentele cu care a fost motivată și fundamentată hotărîrea. Ar fi fost nevoie de referate de la Direcția Economică pentru că este stipulată, în acordul de colaborare, inclusiv alocarea de fonduri publice. În așteptarea clarificărilor, Prefectura  Buzău nu a emis un aviz favorabil sau ne­-gativ cu privire la legalitatea celor două hotărîri. "Pînă în momentul de faţă, nu am dat avizul de legalitate pentru că am considerat că mai necesită ceva lămuriri. Am făcut o adresă Consiliului Local Municipal Buzău şi aşteptăm să ne depună aceste lămuriri, după care vom lua o decizie", a declarat  Carmen Ichim, prefectul județului Buzău.   
Conducerea Prefecturii pune numărul mare de abateri de la legalitate în actele administrative de la Consiliul Local Buzău pe seama lipsei juriștilor în aparatul primăriei. Ca să evite astfel de situații, la ședințele de Consiliu au fost trimiși juriști ai Prefecturii însă aceștia nu pot interveni în timpul dezbaterilor și votului avînd statut de observatori.Voteaza articolul: bun: 5  |  slab: 0   5

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU