28 [AUG 13] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 28 august 2013

Schimbări de directori în şcoli

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
1 vot 2042 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Cîteva dintre unităţile de învăţămînt buzoiene vor începe anul şcolar cu garnituri noi la conducere. 

Obişnuitele schimbări ale directorilor s-au produs şi anul acesta însă numărul noilor directori este relativ mic comparativ cu cel al şcolilor ori liceelor din judeţ. Cum era de aşteptat, sindicatele îşi susţin poziţia , anume că schimbările politice nu sunt o soluţie pentru buna funcţionare a învăţămîntului.

Sfîrşitul lunii august este marcat de mişcările de personal. Totodată la 31 august încetează detaşările directorilor şi inspectorilor. Cadrele didactice optează în această perioadă pentru rămînerea pe posturi sau funcţii ori detaşarea în interes personal. Dosarele celor care conduc unităţi de învăţămînt sunt supuse dezbaterii în Consiliul de Administraţie. În judeţ 11 directori şi 7 directori adjuncţi au fost înlocuiţi din funcţii.

Aşa cum era de aşteptat schimbările operate pe motiv că echipa managerială nu funcţionează, sau mai bine zis, că directorul şi adjunctul său nu se înţeleg, au stîrnit reacţii de nemulţumire.

Sindicatele spun că modalitatea de schimbare a directorilor de şcoli nu se face corect. Mai exact, susţin reprezentanţii cadrelor didactice, numirile directorilor ar trebui mai întîi discutate şi aprobate în colegiile profesorale şi ulterior analizate de Inspectoratul Şcolar. Mai mult decît atît, asupra deciziilor de numire a unor directori planează suspiciuni cum că ar fi preferaţi la cîrma unor unităţi de învăţămînt pentru că simpatizează cu un anumit partid politic.

Schimbări sunt şi în Inspectoratul Şcolar. 3 inspectori, dintre care doi de la Management şi Descentralizare Instituţională nu au mai solicitat detaşare.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a precizat că în această toamnă va fi elaborată metodologia de concurs pentru ocuparea acestor funcţii de director.

Numirile directorilor făcute cu puţin timp înainte de începerea anului şcolar au fost deseori prilej de dispute între Inspectoratul Şcolar şi sindicate , fiecare dintre părţi argumentînd că este în interesul şcolii ca o persoană să fie sau nu în fruntea acelei instituţii.Etichete: Dascali |  Directori |  Functii |  Rezultate |  Schimbari |  Profesori
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU