30 [IAN 13] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 30 ianuarie 2013

Schimbări de consilieri în Consiliul Local Buzău

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1230 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
Monalisa Pleşea rămîne fără mandat

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Municipal, apar hotărîri care prevăd înlocuirea consilierilor locali municipali care fie au rămas fără sprijin politic fie au devenit parlamentari. De asemenea, joi în cadrul şedinţei CLM, se va lua în discuţie şi schimbarea din funcţia de preşedinte de şedinţă a lui Aurel Gubandru, care rămîne consilier, întrucît ANI consideră că el nu este incompatibil cu noua funcţie de membru al noii strucuturi de management privat al societăţii Electrica Distribuţie Muntenia.

Şedinţa de joi de la 13 din Palatul Comunal are 22 de puncte pe ordinea de zi între care, cîteva dintre ele se referă la înlocuiri ale unor aleşi.

În cele din urmă, Consiliul Local Buzău va lua în discuţie proiectul de hotărîre prin care se constată decizia Biroului Permanent Judeţean al PDL Buzău de retragere a sprijinului politic al consilierului Maria Monalisa Pleşea. Mai concret, la punctul 2 la ordinii de zi se arată că aleşii CLM vor hotărî să voteze de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, a calităţii de consilier în CLM al Municipiului Buzău a d-nei Pleşea Maria Monalisa. În locul Monalisei Pleşea ve promova în CLM pedelistul Liviu Dunăreanu, profesor de fizică. De asemenea, în şedinţa de joi se vor supune votului şi înlocuirile deputatului Marcel Ciolacu, (PSD-USL), şi a senatorului Constantin Popa cu liberalul Vasile Olariu, respectiv Marian Neagu.

Iniţial PP-DD a decis în forurile statutare ale organizaţiei judeţene să trimită în CLM în locul senatorului Constantin Popa, pe Daniela Florescu. După ce deciziile au fost luate, Daniela Florescu şi-a dat seama că prin activitatea ei privată ar putea deveni incompatibilă cu statutul de consilier drept pentru care a anunţat că renunţă la funcţie. Aşa se face, că în locul lui Popa în CLM Buzău din partea PP-DD va veni Marian Neagu, cel care va deveni coleg cu naşul său, Silviu Roşioru, şi el tot consilier local PP-DD.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU