04 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 04 februarie 2020

Schimbare majoră a vremii. Vine viscolul!!!

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2830 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Schimbare majoră a vremii. De miercuri, temperaturile scad simțitor și este așteptat și primul val de viscol, la Buzău.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben valabilă de marţi, de la ora 13.00, până miercuri, la ora 8.00, privind intensificări ale vântului, precipitaţii, iar la altitudini de peste 1.700 de metri - ninsori viscolite.

Astfel, marţi va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, iar la munte vor fi precipitaţii mixte. În noaptea de marţi spre miercuri, în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, iar la munte şi în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 35-40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile vestice şi centrale, cu viteze în general de 55-65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90-100 km/h şi va fi viscol.

Intensificări temporare ale vântului vor mai fi şi în restul teritoriului, dar în special în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăşi 50-55 km/h. Izolat vor fi condiţii de polei sau gheţuş.

Începând de miercuri, de la ora 8.00 şi până joi, la ora 10.00, vor fi intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zonele montane, Moldova şi local în Muntenia şi Dobrogea.

"În intervalul menţionat în regiunile estice vor fi precipitaţii, la început ninsori în zona de munte şi în nordul Moldovei şi mai ales ploi şi lapoviţă în rest, iar spre seară şi noaptea vor predomina ninsorile", arată ANM.

La munte, în nordul şi centrul Moldovei, iar din orele serii şi în sudul Moldovei, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. Rafalele vor depăşi 60...70 km/h, iar în zona montană 90...100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi vântul va fi intens şi în regiunile vestice şi centrale, iar rafalele vor depăşi 55...60 km/h.

Etichete: majoră |  Schimbare |  viscolul |  vremii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU