12 [FEB 16] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 12 februarie 2016

Scandalul de la Mărăcineni ,boala lunga…

Alexandra Dinu alte articole de Alexandra Dinu
0 voturi 1285 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Protestul din faţa primăriei din Mărăcineni s-a mutat la Consiliul Judeţean Buzău. 10 localnici, însoţiţi de primarii din Săpoca şi Mărăcineni, s-au aşezat ieri la masa negocierilor, împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, dar şi patronul firmei de transport în comun care efectuează curse pe ruta Buzău-Cernăteşti.          Oamenii au spus că microbuzele lui nu respectă caietul de sarcini, vin cu întîrziere, iar prețul se negociază ca la piață cu călătorii. În sprijinul afirmațiilor lor, localnicii au adus ca dovadă mai multe filmulețe. Totul în zadar, însă, după mai bine de o oră și jumătate de discuții aprinse nu s-a putut trage linie.  
Primiţi de secretarul C.J.
De mai bine de 3 zile locuitorii din localitățile Mărăcineni și Săpoca nu mai pot ajunge la serviciu, la timp, din cauză că microbuzele și autobuzele cu numărul doi, care înainte mergeau pînă la Mătești nu mai circulă prin zonă. După ce au protestat două zile la rînd în fața primăriei din Mărăcineni, localnicii au cerut să discute direct cu autoritățile. Ieri, o delegație formată din 10 locuitori din Mărăcineni și Săpoca, împreună cu cei doi primari, au ajuns la Consiliul Județean Buzău, pentru discuții. Ei au fost primiți de secretarul general al Consiliului Județean Buzău, Laurențiu Gavrilă, care a încercat să le explice că de situație se ocupă mai multe instituții, dar că procedurile sînt de durată. Spiritele s-au aprins în momentul în care, la masă s-a așezat și patronul firmei private care efectuează curse pe ruta Buzău-Cernăteşti. Oamenii acuză faptul că, pe de o parte, numărul microbuzelor deţinute de operator este prea mic, ceea ce însemană că de multe ori sunt supraaglomerate iar mulţi dintre călători rămîn în staţii pînă la sosirea altei maşini. Oamenii mai spun că şoferii nu respectă programul şi mai mult, unii dintre ei ar negocia preţul unei călătorii cu cei care aleg să se urce în microbuzele lor. Ei au încercat să demonstreze ceea ce spun cu ajutorul unor filmulețe realizate în cursul zilei de ieri. Pe filmuleț se aude o discuție dintre o tînără care îi cere șoferului să o ducă cu mai puțini bani pînă la Buzău. După o scurtă negociere, șoferul acceptă. Într-un alt clip, postat pe o rețea de socializare, mai mulți localnici așteaptă un maxi taxi. Se apropie de stație, dar nu oprește, lăsîndu-i pe călători cu ochii în soare.

Nici o concluzie

Patronul se apără și spune că angajații lui respectă și programul, ba chiar la orele de vîrf există un microbuz de rezervă, care îi ia pe oameni în cazul în care primul este prea aglomerat.  Într-un final, nu s-a ajuns la nici o concluzie. Imediat după ședință, primarul din localitatea Mărăcineni, a mers la București, la sediul ANRSC pentru a depune documentația pentru înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, care pare, pentru moment, singura soluție viabilă pentru rezolvarea situației locuitorilor din Mărăcineni și Săpoca. Din păcate, furia oamenilor crește din ce în ce mai tare. În această dimineață, un autobuz care circula pe raza localității Mărăcineni, pentru a lua personalul societății Transbus, s-a ales cu un geam spart. Cel care a vandalizat mijlocul de transport este un bărbat din localitate, care mai are probleme cu legea. El s-a ales acum cu dosar penal.Etichete: boala |  lunga |  Mărăcineni |  Scandalul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU