17 [IAN 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 17 ianuarie 2017

Scandal! Anchete la firmele care fac transport public de călători în judeţ

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
4 voturi 2385 vizualizari 2 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Conducerea Consiliului Judeţean Buzău pune tunurile pe firmele care desfăşoa­ră transport public în interiorul judeţului. Verificări la sînge sînt anunţate de preşedintele Consiliului, Petre Emanoil Neagu, după ce portalul de ştiri sansanews.ro a publicat în exclusivitate un material în care a demonstrat că aceşti operatori îşi desfăşoară activitatea după bunul plac şi propriile legi iar victimele atitudinii lor sînt cei mai năpăstuiţi dintre locuitorii Buzăului: bătrînii care cu greu mai reuşesc să-şi poarte pe umeri povara anilor şi a unui trai, poate, nu întotdeauna uşor, urmaşii acestora, persoanele cu handicap şi însoţitorii lor.   

Într-o intervenție telefonică la emisiunea Focus News, preşedintele Consilului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunţat că va demara discuţii şi controale în rîndul operatorilor de transport care au licenţe pe rutele din judeţ. Vor fi luate la bani mărunţi inclusiv documentele care vor arăta negru pe alb cine respectă legea şi cine nu. "Ne-am autosesizat din materialul pe care l-aţi prezentat în ziarul "Şansa". În zilele următoare vom convoca toţi operatorii de transport care fac acest lucru în judeţul Buzău. O să le atragem atenţia în mod serios şi cu siguranţă vom lua măsuri, pentru că nu mi se pare corect să se procedeze în acest fel, pentru că sînt oameni care beneficiază de anumite drepturi şi cum fiecare la locul nostru de muncă ne respectăm îndatoririle, aşa şi cei care fac transporturi, să respecte obligaţiile pe care şi le-au luat prin contract şi prin caietul de sarcini", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.     

Neagu: "Sînt convins că nu sînt cazuri izolate" 

Consiliul Judeţean Buzău a decis să ia atitudine după ce şansanews.ro a arătat zilele trecute cum pe rutele din judeţ, în special pe cele de pe Valea Slănicului, sînt refuzaţi veteranii şi celelalte categorii scutite de la plata biletelor. Jurnaliştii de la sansanews.ro au dat exemplul unui bătrîn care deşiavea tichet de gratuitate pentru călătorie nu a fost lăsat de şofer să urce în microbuz, dacă nu plăteşte costul călătoriei.  Iar astfel de întîmplări sînt frecvente pe traseele interjudețene, a recunoscut la Focus News inclusiv preşe­dintele Consiliullui Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu: "Sînt ferm convins că nu sînt cazuri izolate, dar aş ruga cetăţenii care sînt în această situaţie, să facă o sesizare scrisă către Consiliul Judeţean, ca să putem să luăm măsurile necesare" 
 
Toată lumea trebuie să înţeleagă că gratuitățile acordate de lege sau prin decizii ale autorităților publice locale devin obligatorii pentru cei care încheie contracte de operare a unor licențe de transport local, județean sau de alt fel, a mai spus Petre Emanoil Neagu la Focus Tv: "Eu, pe această cale, cer scuze celor care au păţit acest lucru şi aş vrea să le atargem atenţia în mod serios transportatorilor că odată şi odată trebuie să intrăm cu toţii în legalitate şi apoi să se gîndescă şi transportatorii că aceşti oameni sînt nişte oameni care chiar au nevoie de această gratuitate şi practic, este inuman ce s-a întîmplat. Ne asumăm, cei din Consiliul Judeţean, pentru că intră în atribuţiile noastre lucrurile respective, dar sper şi cred din tot sufletul că măcar în al 12-lea ceas transportatorii au înţeles că trebuie să respecte şi aceste obligaţii".

Se anunţă măsuri drastice

Amenzile pentru operatorii de transport pe rute judeţene care nu respectă legea sînt cuprinse între 10 mii şi 30 de mii de lei. Preşedintele Consiliului Jude­ţean, Petre Emanoil Neagu, a declarat public la Focus Fm că sancţiunile ce vor fi aplicate celor prinşi pe picior greşit nu vor fi nicidecum cele mini­me, ci se va merge pe cele mai drastice amenzi.


 


Etichete: Anchete |  călători |  firmele |  judeţ |  public |  Scandal |  transport
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 0   4

Comentarii

Cetateni valea slanicului
17 ianuarie 2017
Rugam pe cei care se ocupa de licențe în consiliul județean sa vina in autogări sa comunice cu oameni să vadă ce nesătul sunt patroni care au licențe pe aceste trasee.
CICERONE
30 ianuarie 2017
CIINII LATRA SI CARAVANA MERGE MAI DEPARTE..FIRMELE DE TRANSPORT AU NISTE TROACE DE MASINI, NISTE JAFURI, CITEODATA NU MEREU MERG CALATORII CA SARDELELE....CONSILIUL JUDETEAN,,,,STIE CU AJUTORUL CONSILIULUI JUDETEAN SE OBTIN LICENTELE,,,,CUM,,SIMPLU,,, LA LICITATII SE PREZINTA FIRME CARE NU AU NICI O TREABA CU TRANSPORTUL DAR CA UMPLUTURA,CU DOCUMENTE INCOMPLETE, DAR SA FIE LA NUMAR,,,JMECHERII, STIU CE TREBUIE CACI ACELE CAIETE DE SARCII SINT FACUTE CU DEDICATIE,,, ASA CA MERGEM CU TROACELE LOR SI PE BANI MULTI, IN CONTINUARE,,,,NU VEDE NU AUDE NIMENI..


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU