17 [IAN 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 17 ianuarie 2019

Scandal monstru cu acuzatii de viol la DGASPC

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2257 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Anchete demarate la Buzău în urma unei suspiciuni de abuz sexual la un centru din sistemul de protecţie socială. Un instructor din cadrul Complexului de servicii pentru copiii cu handicap nr. 14 din Râmnicu Sărat este acuzat că ar fi abuzat o tânără internată în centru.

Din primele date, se pare că acest caz a fost adus în atenţia conducerii centrului chiar de către tânăra de 17 ani, o adolescentă cu probleme psihice. La începutul anului, ea s-ar fi plâns oficialilor centrului că instructorul ar fi abuzat-o sexual. "Tânăra are aproape optsprezece ani, este instituționalizată în cadrul unui centru destinat copiilor și tinerilor cu dizabilități mintale. Aceasta a adus la cunoștința personalului de specialitate că unul dintre instructori a manifestat un comportament inadecvat față de ea. Tânăra a beneficiat de consiliere psihologică și suportul personalului din centru. Tânăra a prezentat informații despre aspectele petrecute la începutul anului, atât psihologului, cât și asistentului social și educatorului care era acolo de serviciu. Prezentarea a fost realizată cu oarecare difcultate pe fondul dizabilității acesteia.", a declarat pentru Focus FM Regional, Cristina Niculescu, şef serviciu intervenţii DGASPC Buzău. 
Suspectul a fost mutat la altă secţie 
Ţinând cont de gravitatea celor reclamate de tânăra asistată, conducerea DGASPC a luat măsuri. A fost demarată o anchetă, iar până la finalizarea cercetărilor, instructorul implicat în acest caz a fost mutat în alt departament astfel încât să nu mai lucreze cu copiii. 
"Conform prevederilor legale, în situația oricărei suspiciuni de abuz, persoana în cauză este îndepărtată de lângă copil/copii, fiind sesizate organele de cercetare penală. Angajatul în cauză lucrează de trei ani în cadrul centrului ca instructor, fiind implicat în partea de îngrijire și instruire a copiilor. Acesta a fost mutat la o structură din cadrul DGASPC Buzău până la finalizarea cercetărilor, în niciun fel de alte cercetări pe o asemenea temă, o asemenea formă de abuz. Dumnealui avea obligativitatea supravegherii, îngrijirii, educării, instruirii acestor copii. Până acum nu au fost alte elemente de asemenea natură. Nu, momentan nu mai lucrează cu copii, dumnealui, la acest moment, lucrează într-o structură cu persoane adulte.", a mai spus Cristina Niculescu. 
În acelaşi timp, a fost sesizată Poliţia care a deschis un dosar penal. "În data de 7 ianuarie, conducerea unui complex de servicii pentru asistență socială din municipiul Râmnicu Sărat a sesizat faptul că un angajat al instituției, în vârstă de 55 de ani, ar fi abuzat sexual o minoră de 17 ani, beneficiară a centrului. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de viol, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta.", a explicat Inspectorul principal Anne Marie Vrapciu de la IPJ Buzău.Etichete: acuzatii |  DGASPC |  monstru |  Scandal
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU