24 [NOV 15] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 24 noiembrie 2015

Scandal la Grădiniţa 'Boboceii' după schimbarea directoarei

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
3 voturi 2368 vizualizari 3 comentarii news@sansanews.ro

Armonia și bucuria prichindeilor de grădiniță a fost acoperită de un scandal izbucnit la grădinița Boboceii din municipiul Buzău,  după ce directoarea instituției a fost dată afară, după nici trei luni de cînd a fost numită în funcție. ,,Pe nedrept!”-reclamă directoarea demisă, care nu își explică de ce după atît de puțin timp este nevoită să părăsească postul de director și acuză conducearea Inspectoratului Școlar Județean că i-a făcut o mare nedreptate. 

De cealaltă parte, oficialii din învățămîntul buzoian spun că în grădiniță este un scandal vechi, iar educatoarele s-au împărțit în două tabere, care se reclamă una pe cealaltă la inspectorat. Noua numire, făcută din exterior, ar putea calma spiritele, iar grădinița va redeveni ceea ce-ar trebui să fie, o oază de fericire și nu un teren de luptă pentru cadrele didactice. 

Luminița Mușat a fost pînă joia trecută directoarea Grădiniței Bococeii din Municipiul Buzău. Fosta directoare, care este și educatoare în instituția de învățămînt, a fost demisă după nici trei luni de cînd ocupa funcția, în urma deciziei consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar. Educatoarea nu înțelege de ce a rămas fără funcție, dar știe sigur cine a propus demiterea ei: cîteva colege care își derulează activitatea în aceeași instituție. „Au existat la nivelul IŞJ-ului cîteva reclamaţii în urma unui control, aceste reclamaţii s-au dovedit nefondate, cu toate acestea au fost luate în considerare, din moment ce schimbarea mea s-a produs atît de repede. În data de 19 noiembrie, în urma consiliului de administraţie, s-a cerut schimbarea mea, pentru că aşa s-a dorit”, a declarat Luminița Mușat, fosta directoare a Grădiniței Boboceii Buzău. Educatoarea spune că de la momentul instalării sale ca director a trecut prin mai multe inspecții, iar de fiecare dată a ieșit bine. Ea spune că a avut, practic, aceeași soartă cu predecesorii săi, demiși la rîndul lor la scurt timp după ce au fost numiți în funcții: „Pe parcursul anului trecut, la nivelul instituției au fost nenumărate reclamaţii, cele mai multe nefondate, dar chiar și așa, managerul de la acea vreme a fost schimbat,în luna august, fiind numită eu”, a mai spus Luminiţa Muşat. Fosta directoare are susținerea unora dintre cadrele didactice din grădiniță. Educatoarele spun că s-au săturat de nenumăratele schimbări la conducerea instituției, care au făcut ca situația din unitate să fie extrem de tensionată. „Colegele noastre, trei, împreună cu o asistentă medicală au demarat o serie de acţiuni, reclamaţii şi denigrarea imaginii instituției. Noi nu o să fim de acord cu un alt cadru didactic adus din exterior, sîntem 22 de cadre, 19 sîntem titulare, sîntem foarte multe, un profesor  din exterior înseamnă pentru noi o denigrare, o umilirie”, a declarat Ana-Maria Epuran, educatoare Grădinița Boboceii Buzău.

Scandal vechi

De cealaltă parte, conducerea Inspectoratului Școlar spune că scandalul din grădiniță este destul de vechi. Atmosfera e tensionată, iar din cauza neînțelegerilor dintre educatoare s-au format două tabere.  În ultimii 5 ani au fost numiți tot atîția directori aleși dintre cadrele didactice din interior. Indiferent cine ajungea să ocupe însă funcția, numirea făcută era imediat urmată de un val de reclamații depuse la Inspectorat.„De ceva timp există o siuaţie conflictuală între cadrele didactice, între cadrele didactice si conducere, doamnele s-au adresat ISJ-ului şi în urma sesizărilor, inspectorul de învăţămînt preşcolar s-a deplasat în unitate. Multe dintre ele au nişte probleme personale şi din păcate au afectat bunul mers al activităţii didactice, copiii au de suferit şi chiar părinţi care au venit şi s-au plîns de atmosfera din şcoală”, a declarat Geta Burducea, inspector general IȘJ Buzău. Tocmai pentru a pune punct, odată pentru totdeauna, situației conflictuale, oficialii din învățămînt au decis să numească la conducerea Grădiniței un cadrul didactic imparțial, din afara unității:
„Ca urmare a raportului colegelor mele s-a decis, pentru a nu favoriza nici una dintre educatoare să aducem un director din afara instituției, care să aibă o abordare obiectivă. Doamna care a fost director, a ocupat cu detaşare în interesul învăţămîntului, există un articol că ea poate înceta ori de cîte ori vrea Inspectoratul”, a mai declarat Geta Burducea, inspector general IȘJ Buzău
Noua directoare și-a preluat atribuțiile începînd de ieri. Rămîne de văzut dacă schimbarea dispusă de Inspectoratul Școlar va liniști apele tulburi, iar activitatea grădiniței va reinta pe făgașul firesc pentru o asemenea instituție. Etichete: Boboceii |  directoarei |  Grădiniţa |  Scandal |  schimbarea
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Stefan
24 noiembrie 2015
Daca sapati mai adanc ve-ti descoperi ca hotii striga hotii.Poate ne spune fosta directoare daca indeplinea conditiile legale sa ocupe functia de director sau cum sta treaba cu banii parintilor stransi pentru spectacolele de teatru din anul scolar 2014-2015.Si tot doamna fost director sa-si mai puna intrebarea de ce ea si clica ei fac obiectul unui dosar penal.ISJ sa stranga mizeria pe care tot el a facuto.
Parinte
24 noiembrie 2015
Ce uită doamna inspector școlar general să menționeze este faptul că noua directoare, numită din afara unității pentru a fi impărțită, este fina dansei.
PARINTE
24 noiembrie 2015
Poate ne spune domna fost director inainte sa spuna verzi si uscate in fata presei ce atitudine are fata de parinti in legatura cu contractul educational si cu celelalte reguli stupide stabilite de ea de cand a preluat functia.Doamna nu va mai victimizati in fata presei ca toti parinti v-au vazut si auzit diminetile cum tipati la personalul din subordine.Chiar credeti ca puteti minti pe toata lumea?


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU