20 [MAI 16] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 20 mai 2016

Scandal la Gherăseni! Activitatea Primăriei, blocată

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
6 voturi 2427 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Activitatea primăriei Gherăseni este blocată după ce primarul Sava Stroe a fost demis prin Ordin de prefect şi a plecat acasă lăsînd biroul încuiat. Deşi atribuţiile de primar au fost preluate, conform legii de viceprimarul Romeo Moise, actele nu pot fi întocmite legal pentru că Sava Stroe nu a predat ştampila şi nici documentele instituţiei. Înlocuitorul său l-a căutat de cîteva ori acasă pentru a-l convinge să descuie uşa biroului, însă nu a avut succes. În aceste condiţii nu pot fi plătite salariile, ori ajutoarele sociale.

„ În prezent, activitatea Primăriei este blocată, deoarece nu deţinem ştampila de primar, care trebuie pusă pe dispoziţiile care se dau şi pentru salarii şi pentru alte chestiuni. După demiterea primarului din funcţie prin Ordin de Prefect, l-am rugat să vină să ne predea ştampila şi documentele, dar nu a venit şi în momentul acesta sîntem în imposibilitatea de a da salariile”, a declarat Romeo Moise, viceprimarul cu atribuţii de primar al comunei Gherăseni.

Încercînd să găsească o rezolvare a situaţiei, secretara Primăriei i-a convocat astăzi, dimineaţă pe consilierii locali. Deşi s-a pus chiar problema ca uşa de la biroul primarului să fie spartă, consilierii şi angajaţii primăriei s-au mulţumit doar să aplice sigilii şi să formuleze o plîngere penală împotriva lui Sava Stroe, sperînd să primescă ajutor din partea Prefecturii ori a Poliţiei. Conducerea Prefecturii susţine însă că de acum încolo este treaba viceprimarului să facă ordine în instituţie.  

 „Noi am făcut documentaţia privind încetarea de drept a mandatului domnului primar, restul este o chestiune care trebuie tranşată de Consiliul Local, împreună cu cel care, la ora actuală, de drept, este reprezentantul Unităţii Administrativ Teritoriale, respectiv viceprimarul, care are dreptul să intre în oricare încăpere a instituţiei împreună cu o comisie. Am înţeles că au încercat să ia legătura cu fostul primar, să vină să predea cheile şi celelalte însemne ale autotrităţii locale. Dumnealui refuză, este o chestiune care ţine şi de organele de cercetare penală”, a declarat prefectul George Sava. 
 Primarul comunei Gherăseni, Sava Stroe a fost demis pe 29 aprilie, după ce a părăsit PSD pentru a se înscrie în PNL.


Etichete: Activitatea |  blocată |  Gherăseni |  Primăriei |  Scandal
Voteaza articolul: bun: 5  |  slab: 1   4

Comentarii

IONEL
20 mai 2016
bravo primarului stroe a pierdut cheia si stampila ce puteti sai faceti nimic dar daca tu prefect sava o ie pe urma prefectei prefectilor buleandra ceo sa faci ca nu esti departe pesedistul dr.....lui.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU