17 [NOV 15] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 17 noiembrie 2015

Scandal imens legat de Loteria bonurilor fiscale

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1229 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Extragerile de pînă acum la Loteria bonurilor fiscale sînt gata să declanşeze un imens scandal. Presa centrală a atras atenţia, astăzi, că numerele extrase, care compun valoarea bonului fiscal cîştigător, au fost aranjate în ordinea inversă celei trecute în regulament. Pe scurt, în loc să fie extrasă întîi cifra unităților, a fost extrasă cifra sutelor.

Toate extragerile Loteriei bonurilor fiscale sînt ilegale. Cel puţin aşa susţin jurnaliştii de la Economica.net care au descoperit că toate numerele extrase până acum au fost în ordinea greşită.
În Legea Loteriei fiscale scrie că prima cifră extrasă din urne este cifra unităţilor. Or, statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor şi Loteria Română a stabilit la fiecare dintre cele şase extrageri, în afara legii, că prima cifră extrasă este cea a sutelor. Astfel, la prima extragere din istorie, cînd s-a cîştigat cu un bon de 6 lei, cei îndreptăţiţi să ia premiul erau cei cu bonuri în valoare de 600 de lei, anunță economica.net.
Potrivit Ordinului ministrului Finanţelor Publice 417, din aprilie 2015, prima cifră extrasă din urnă pentru determinarea sumei de pe bonul cîştigător este cifra unităţilor, apoi cifra zecilor şi apoi cifra sutelor.
Rămîne de văzut ce măsuri se vor lua şi dacă cîştigătorii de pînă acum vor trebui să dea banii înapoi.


Etichete: bonurilor |  fiscale |  imens |  legat |  Loteria |  Scandal
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU