30 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 30 septembrie 2019

Sărbători de jumătate de milion de lei. Ce ni se pregătește

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 3119 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Deși mai sunt mai bine de două luni pînă cînd Buzăul va îmbrăca haine de sărbătoare, pregătirile déjà au început. Primul pas a fost făcut de consilierii județeni care au aprobat banii care vor fi cheltuiți pentru distracția buzoienilor. La fel ca și anul trecut, aleșii au fost darnici, așa că pentru sărbătorile de iarnă au fost alocați nu mai puțin de 500.000 de lei . Startul distracției va fi dat de manifestările de 1 decembrie pentru care Consiliul Județean va pregăti cocarde, stegulețe tricolore, dar și nelipsita masă tradițională cu fasole și ciolan. În decembrie și Moș Crăciun va fi prezent și va poposi la Muzeul Județean, unde buzoienii vor avea parte și de numeroase momente artistice susținute de artiștii Centrului Cultural de Artă.

Când vine vorba despre distracția buzoienilor, aleșii județeni nu fac nicio economie. După ce anul trecut au motivat alocarea sumei de 500 de mii de lei ce a fost cheltuită pentru sărbătorile dedicate Centenarului, anul acesta Consiliul Județean a decis să aloce aceeași sumă pentru organizarea sărbătorilor de iarnă. Propunerea a luat forma unui proiect care a primit și aprobarea aleșilor județeni.  ”Era firesc să fie așa, pentru că noi – nelucrând cu firme de PR sau cu terți – toată activitatea o facem cu personalul din Consiliul Județean și instituțiile noastre – mă refer cu specific de teatru, muzeu, centru de creație – și era normal să și pregătim sumele, pentru că este o perioadă în care trebuie să și organizăm acele evenimente: este vorba de Ziua Națională, dar și de o serie de evenimente culturale“ a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzau.
Cei 500.000 de lei urmează să fie cheltuiți, în general, la fel ca și anul trecut, pe stegulețe, cocarde tricolore,  reviste cu teme speciale dedicate Marii Uniri, cadouri pentru copii și momente artistice.
O parte din bani va ajunge la Fundația Mareșal Averescu,  care anul acesta a cerut Consiliului Județean suma de 17.000 de lei, pentru organizarea celei de a XI-a ediții a concursului de istorie, dar și pentru editarea revistei”Străjer în calea furtunilor”.
De asemenea, Consiliul Județean și-a anunțat participarea financiară și la organizarea Revelionului, precum și faptul că va menține obiceiul de a oferi buzoienilor, de Ziua Națională a României, o masă tradițională cu fasole și ciolan în Parcul Crâng.
De la sărbători nu vor lipsi nici Moș Nicolae și Moș Crăciun, care vor împărți daruri copiilor instituționalizați sau din familii nevoiașe, persoanelor cu handicap dar și colindătorilor, care vor ajunge la Consiliul Județean. Artiștii Centrului Cultural vor pregăti momente inedite pe tot parcursul lunii decembrie.Etichete: Buzău |  jumătate |  milion |  pregătește |  Sărbători
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU