21 [MAR 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 21 martie 2018

Salariu, tichete și bonusuri. Asta refuză șomerii buzoieni

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
2 voturi 2591 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Găsirea unui loc de muncă pentru care nu se solicită nici calificare, nici experiență, este chiar o oportunitate, pe piața buzoiana a muncii. Dar, chiar și oportunitate fiind, se găsesc persoane care să îi dea cu piciorul. Dovada au făcut-o numeroși șomeri care au fost invitați, miercuri dimienață, la o bursă a locurilor de muncă. 


La întîlnirea cu potențialii angajați a venit un singur agent economic-Aaylex Buzău- care a oferit 250 de locuri de muncă, toate disponibile în cadrul unui abator aflat lîngă orașul Buzău. Firma a venit cu o ofertă nu doar bogată, ci și variată, fiind disponibile posturi pentru muncitori necalificați, dar și pentru magazioneri, motostivuitoriști, tranșatori și electricieni, calificări rare pe piața muncii din Buzău.
Și pentru că nu sunt prea mulți candidați cu astfel de calificări, angajatorul și specialiștii din cadrul Agenției Județene au convenit să selecteze persoane necalificate pe care să le învețe meserie, în timp ce lucrează deja. Ucenicia la locul de muncă este stimulată financiar, angajatorul putînd beneficia de sume lunare, nerambursabile, în cadrul unor finanțări europene. 


La bursa organizată, concomitent, la Buzău și Rîmnicu Sărat s-au prezentat 140 de șomeri, din care au fost selectați 46. Mulți dintre cei prezenți, chiar dacă trăiesc din venitul minim grantat su din ajutorul d eșomaj, au recunoscut, în fața angajatorului, că nu își doresc o slujbă și că au venit doar pentru a nu le fi suspendate plățile sociale, în cazul absenței. 
Selecția de personal a avut loc după ce compania care deține abatorul de la ieșriea din municipiul Buzău spre Brăila a decis să înființeze un al treilea schimb și are nevoie să își completeze schema de personal. 


Angajații care sunt recrutați, în această perioadă, vor primi salariul minim pe economie -1162 lei-bonuri de masă în valoare de 250 de lei, 10 kilograme de pulpe/lună, și decontarea navetei sau transportul cu microbuzul companiei. Proprietarul abatorului va continua selecția de personal, în perioada următoare, pînă la completarea schemei de 250 de angajați. Etichete: abator |  refuz |  someri |  recrutare personal
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU