25 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 25 octombrie 2019

Salariile profesorilor, sub semnul întrebării pe final de an

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 3162 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Salariile cadrelor didactice sunt sub semnul întrebării pe final de an. Semnalul de alarmă este tras de sindicaliști, care spun că unitățile de învățământ au ajuns deja la fundul sacului.

La Buzău, zeci de școli și grădinițe din mediul urban dar și rural au rămas fără bani pentru salarii. Pentru luna aceasta, situația a fost rezolvată apelându-se la unitățile care mai aveau ceva bani în conturi. S-au luat bani de aici și s-au plătit salariile profesorilor din unitățile care au ajuns la fundul sacului. O soluție pentru unii, dar care a afectat alte școli.

”Problema cea mai mare este că la un moment dat școlile care au avut bani suficienți până la sfârșitul anului vor ajunge în aceeași situație cu cei care nu au avut bani, pentru că de la ei s-au luat bani pentru a fi dați celor care nu aveau. Avem aproape toate grădinițele cu program prelungit din municipiul Buzău si una din Râmnicu Sărat  cărora nu le ajungeau banii de salariu pentru luna aceasta. Ar fi fost afectate dacă nu s-ar fi apelat la așa zisă echilibrare bugetară. Aveam 31 de unități școlare în această situație”, a declarat liderul Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Buzău, Ion Dobre.

Oficialii învățământului buzoian s-au adresat Ministerului Educației și au solicitat banii necesari plății salariilor cadrelor didactice până la finele anului.
”Până la sfârșitul anului, ca să acoperim cheltuielile cu salariile integral avem nevoie de 38 000 de lei.  36 de mii în învățământul finanțat prin Inspectoratul Școlar care are administrator de unitate școlară primăriile, 800 de mii pentru cele care sunt și care au fost considerate unități conexe, Casa Corpului Didactic,  Clubul Sportiv Școlar, Palatul Copiilor, și în plus pentru școlile speciale”., a mai explicat liderul SIP Buzău, Ion Dobre.
   
Etichete: întrebării |  final |  profesorilor |  Salariile |  semnul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU