07 [IUL 14] ACTUALITATE Buzau
Luni, 07 iulie 2014

Salariile profesorilor din Scutelnici, bătaia de joc a consilierilor!

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
4 voturi 1311 vizualizari 1 comentariu redactie@focustv.ro
Salariile profesorilor din Scutelnici, bătaia de joc a consilierilor!

În principiu, şcoala nu ar trebui să aibă de-a face cu politica şi, astfel, apele ar fi mai liniştite în sistemul educaţional. Dar, realitatea ne arată că lucrurile stau tocmai invers, iar politica face şi desface inclusiv în sistemul de învăţământ. Un ultim exemplu este cel al profesorilor de la Şcoala generală Scutelnici care au ajuns la mâna consilierilor locali. Aleşii trebuie să aprobe proiectul de hotărâre care prevede eşalonarea unei datorii, acesta fiind un pas în renunţarea la executarea silită care a făcut ca salariile dascălilor să fie diminuate cu o treime. La şedinţa de luni, în care urma să se dea votul pe acest proiect, nu a fost întrunit cvorumul, aşa că o decizie a fost amânată până vineri. Consilierii PSD şi PNL au boicotat şedinţa, prin neprezentare, gestul lor având raţiuni de ordin politic.

 

Dacă aleşii locali au absentat de la şedinţa de dimineaţă, şase dascăli din localitate au fost prezenţi la întrunirea consilierilor, cu speranţa că situaţia lor va fi clarificată.

 

Reamintim că dascălii din Scutelnici nu şi-au mai primit salariile integral din cauza popririi puse pe conturi în urma unui proces pe care l-a deschis firma care a reabilitat localul unităţii de învăţământ. Firma nu şi-a recuperat banii după lucrările de reabilitare, aşa că, după o lungă aşteptare, a mers în instanţă unde a obţinut încuviinţarea executării silite. În această situaţie, victime au ajuns profesorii, care au primit lunar doar 66% din drepturile băneşti care li se cuvin.

 

 Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 3   -2

Comentarii

VICTOR
08 iulie 2014
Inca un articol scris fara sa va informati. De ce nu spuneti adevarul? De ce nu veniti sa intrebati consilierii de ce nu voteaza? Vi se pare normal sa aprobe plata unor lucrari care nu au fost executate? De ce nu veniti sa filmati scoala in care s-au investit 14 miliarde? De ce scrieti articole doar stand pe scaun? De ce va numiti jurnalisti?De ce nhu ajutati sa se descopere adevaratii vinovati pentru neplata salariilor personalului Scolii Scutelnici. Veniti si cereti primarului raportul curtii de conturi din octombrie 2013. Invinovatiti niste oameni fara a le cere si lor parerea? RUSINE!!!!!!!!!!! NU SUNTETI JURNALISTI! UN JURNALIST NU SCRIE DUPA DICTARE!!!!!!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU