23 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 23 iulie 2019

S-au trezit cu ursul în curte. Ce metodă neobișnuită a fost folosită pentru a-l indepărta VIDEO

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 1552 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

 

Surpriză de proporții, marți dimineață, pentru o familie din Cozieni, județul Buzău. Când au ieșit din casă, oamenii s-au trezit cu un musafir nepoftit-un pui de urs.
S-a întâmplat în jurul orei 9. Oamenii au rămas fără cuvinte în momentul în care au văzut puiul de urs în curtea lor. În acel moment, proprietarii gospodăriei au sunat la 112 și au cerut ajutor. Au fost alertate instituțiile cu atribuții, respectiv Instituției Prefectului Județului Buzău, Agenţia de Protecție a Mediului, D.S.V.S.A., Primaria localității, Garda Forestieră, I.P.J și I.S.U. Buzău. la scurt timp de la apelul la 112, în zonă au ajuns mai multe echipaje de jandarmi montani.
Ajunşi primii la faţa locului, jandarmii au luat măsuri de asigurarea a zonei  prin îndepărtarea localnicilor întrucât existau șansele ca ursoaica să și facă apariția, în căutarea puiului. Totodată, au fost înlăturate obstacolele din gospodărie pentru a-i crea posibilitatea puiului de urs să iasă. În cele din urmă, a fost creat un drum prin care puiul de urs a  fost ajutat să revină în mediul natural fără probleme.
 În cazul în care observați animale sălbatice în apropierea locuințelor,  sunați imediat la 112, și evitați pe cât posibil zona.


Etichete: Cozieni |  Jandarmi |  urs
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU