17 [FEB 14] ACTUALITATE Buzau
Luni, 17 februarie 2014

S-au afişat circumscripţiile şcolare pentru clasa zero! Vezi aici unde va învăţa copilul tău!

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
1 vot 1420 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Înainte de a începe nebunia înscierilor la clasa pregătitoare, autorităţile din învăţământ au dat publicităţii arondarea pe şcoli, la nivelul municipiului Buzău. Astăzi pe site-ul Inspectoratului Şcolar şi pe paginile de internet ale şcolilor au fost afişate circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare şi numărul de clase pregătitoare care vor fi înfiinţate.  


În anul şcolar 2014-2015 vor fi înscrişi în clasa pregătitoare peste 4100 de copii. Fiecare clasă va fi alcătuită din 25 de şcolari, ceea ce înseamnă că, anul viitor, în judeţul Buzău vor fi în jur de 164 de clase pregătitoare.


Părinţii vor putea afla mai multe despre înscierea în clasa pregătitoare fie de pe site-ul Inspectoratului Şcolar, fie de la unităţile de învăţământ. În plus, în perioada 19-28 februarie, fiecare şcoală va organiza o zi a porţilor deschise special pentru informarea cu privire la clasa pregătitoare. Copiii care au împlinit vâsta de 6 ani până la 1 septembrie vor merge, din toamnă, la clasa pregătitoare. 


Calendarul înscrierilor prevede două etape de înscrieri. Prima etapă de înscrieri va debuta pe 24 februarie şi se va încheia la jumătatea lunii martie. Cel mai important criteriu de care se va ţine cont va fi tot cel al domiciliului părinţilor. În cea de-a doua etapă, în funcţie de preferinţele părinţilor pentru alte şcoli decât cele de domiciliu, se vor face înscrieri acolo unde există locuri neocupate. 


Copiii care vor împlini 6 ani în perioada septembrie- decembrie, anul curent, vor fi testaţi psihosomatic de către psihologi pentru a stabili dacă sunt pregătiţi pentru înscrierea în clasa zero. Etichete: circumscriptii |  pregatitoare |  clasa
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU